• Sarıkurt Muhtarlarla Buluştu
  • Sarıkurt Muhtarlarla Buluştu
Çorlu Güncel

Sarıkurt Muhtarlarla Buluştu

  • 08 Kasım 2019
  • 909 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’nun ulaşım ve toplu taşıma araçlarına yönelik sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını sürdüren ve vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, düzenlenen toplantıda TEKPARK yetkilileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, meclis üyeleri Engin Akın ve Sait Ali Küçük ile birim müdürleri de hazır bulundu.
‘Vatandaşlarımızın Yaşam Kalitesi Yükselecek’
Toplantının açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ulaşım ile ilgili sorunlara değinerek, “Siz değerli muhtarlarımız ile birlikte kentimizin sorunlarına en hızlı şekilde çözüm bulabilmek için bir araya geldik. Yıllar içerisinde nüfusun artmasıyla ve şehrimizin pek çok yönden gelişmesiyle birlikte baş gösteren temel problemlerden biri ulaşım oldu. Toplu ulaşım araçlarının özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olması sebebiyle vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları en aza indirgemeye çalışıyoruz. Muhtarlarımız ve TEKPARK yetkililerimizi bir araya getirmemizdeki en önemli neden de bu. Bir arada sorunların daha kolay ve etkili bir şekilde çözüme kavuşabileceğine inanıyoruz” dedi.
‘Ulaşım Sorununu Çözmeye Çalışıyoruz’
Sarıkurt; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye’mizin kurulmasının ardından şehir genelindeki işlemler ve hizmetler de birbirinden ayrı hale geldi. TEKPARK yetkililerimizin de toplantıya katılmış olmaları büyük önem arz ediyor. Bizler kentimizin ulaşım sorunlarını çözmeye çalışırken konuya ciddiyetle yaklaşıyor ve vatandaşlarımızın kaliteli hizmet alabilmesi için hareket ediyoruz. Dolayısıyla muhtarlarımız taleplerini dile getirebilmeli ve sonrasında talebin veyahut şikayetin devamındaki süreci rahatlıkla takip edebilmeli” şeklinde konuştu.
Başkan Sarıkurt’un ardından söz alan mahalle muhtarları, semtlerinde hizmet etmekte olan toplu taşıma araçları, durak sıklıkları ve sefer saatleri hakkında vatandaşlardan gelen talep, öneri ve şikâyetleri dile getirdiler. Muhtarlar tarafından dile getirilen öneri ve şikâyetler kayıt altına alınırken çözüm önerileri masaya yatırıldı.