• Ispanak Satışları Yüzde 100 Düştü
  • Ispanak Satışları Yüzde 100 Düştü
  • Ispanak Satışları Yüzde 100 Düştü
Çorlu Güncel

Ispanak Satışları Yüzde 100 Düştü

  • 07 Kasım 2019
  • 1044 Kez Okundu

Son günlerde basına yansıyan ıspanağın içinde çıkan güzelavrat otu nedeniyle yaşanan zehirlenmeler yüzünden ıspanak satışları yüzde 100 düştü.


Avrupa Yakası Gazetesi olarak Perşembe Pazarı’nda pazarcılarla ıspanak satışlarını konuştuk. 20 yıldır sebze ve satarak hayatını kazanana pazarcı Sedat Evelek gazetemize konuştu: “20 yıldır ben ıspanak satıyorum, bu güne kadar ıspanaktan zehirlenen hiç kimseyi duymadım, görmedim. Bırakın zehirlenmeyi rahatsız olanı bile duymadım” dedi. 
SATTIĞIMIZ ISPANAK TRAKYA’DA ÜRETİLİYOR
“Trakya’da 100 dönümlük ıspanak ekiliyor” diyen pazarcı Sedat Evelek konuşmasını sürdürdü: “Güzel avrat otuna hiçbir şekilde rastlanılmadı. Vatandaşlar Trakya’da bunu rahatlıkla tüketebilir. Pazarda satılan ıspanağın yüzde 60-70’i burada üretiliyor geri kalan kısmı da İstanbul’dan getiriliyor. Halde de maalesef ıspanak satılmıyor. Bizim tezgâhlarımızda da satılmıyor. Satışlar şu anda yüzde 100 durdu. Soran bile olmuyor, insanlar kaygı duyuyor. Sağlık tabi ön planda geliyor ama sattığımız bu ıspanağı vatandaşlar rahatlıkla kullanabilirler. Bunda bir sıkıntı yok” dedi.
BİRKAÇ AY İÇİNDE ISPANAĞIN KİLOSU 10 LİRA OLACAK 
Ispanağın kilosunun 10 lira olacağını ifade eden Sedat Evelek, üreticiler on binlerce dönümlük ıspanak ekili tarlayı yok etmek zorunda kaldığını belirtti. Evelek, “Bu sene insanlar ıspanak yiyip te zehirlenmedi bu sene ıspanak birkaç ay içerisinde 10 liraya çıkacak ve insanların cebi zehirlenecek. Şu an 5 lira, buranın ürünü olduğu için 5 lira, ıspanak bu sene 10 lirayı bulacak. Üretici şu anda tarlasını ıspanakla birlikte sürdü, satılmadığı için. Tarlayı yok etti. On binlerce dönüm ıspanak gitti. Ispanak bu sebeple 10 lirayı bulacak” dedi.
İMDAT ŞAHİN