• Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
  • Trafik Eğitim Parkı Açıldı
Çorlu Güncel

Trafik Eğitim Parkı Açıldı

  • 06 Kasım 2019
  • 2142 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu Hatip Mahallesi’ne yapılan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı yapıldı.


Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamlığına vekaleten bakan Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan Çorlu’daki protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Trafik Eğitim Parkı’nda çocukların trafik kurallarını öğrenmesi için trafik işaretleri ve okul, hastane gibi devlet kurumlarının minyatürleri yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklar trafik kurallarını küçük yaşlardan itibaren öğrenebilecek. Hem teorik hem pratik eğitimin hedeflendiği Çorlu Trafik Eğitim Parkı görkemli bir törenle açıldı. Çocuklara trafik polisleri teorik eğitimin yanında aynı zamanda hazırlanan parkurlarda trafik kurallarını da öğretecek. 
TRAFİK KÜLTÜRÜNÜ KÜÇÜK YAŞLARDA ÇOCUKLARIMIZA KAZANDIRILMASI GEREKİYOR
Açılışta konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sağlıklı toplum iyi yetiştirilmiş bireylerin birleşmesinden oluşmaktadır. Uyumlu bilinçli kurallara uyan, çevresine duyarlı ve çevresine saygılı bir nesil yetiştirmek için öncelikle çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamı sağlamamız son derecede önemlidir. Şehirlerimiz geliştikçe büyüdükçe trafik ile beraberinde getirdiği sorunlar hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Bilinçsiz sürücü ve yayaların trafikte var olmaları hepimizin hayatı için bir tehlike arz ettiğini unutmamamız gerekiyor. Bu sebeple trafik eğitimi çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli eğitimlerden biridir. Zira trafik kültürünü küçük yaşlarda çocuklarıma kazandırılması gerekiyor. Bu konuda da önce ebeveynlere sonra da eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Tabi bu noktada trafik eğitimi sadece trafik kurallarının anlatılması öğretilmesi ve bu konuda çocukların bilgilendirilmesi ibaret olmamalıdır. Trafik eğitimi içerisinde saygı sevgi hoşgörü ve sabırda olmalı. Tekirdağ Büyküşehir Belediye Başkanlığımızın bu kapsamda hayata geçirdiği Çorlu Trafik Eğitim Parkı şehrimiz için önemli bir kazanım olacak” dedi.  
DİĞER İLÇELERİMİZE DE TRAFİK EĞİTİM PARKI’NI YAPACAĞIZ 
Tekirdağ Büyükşehir Beledi ye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada: “Trafik Eğitim Parkı’nı Çorlu’ya kazandırmanın mutluluğu içerisindeyim. Tekirdağ gelişmesiyle birlikte büyük bir nüfus artışı yaşandı. Nüfus artışıyla birlikte araç trafiği de yoğunlaştı. Bütün ilçelerimizin nüfusları belirli oranda arttı. Eğitime çok önem veren bir büyükşehir belediyesiyiz. Daha önce bilindiği gibi 11 ilçeye 11 okul kazandırmıştık. Bununla da gurur duyuyoruz. Çorlu Tekirdağımızın en büyük ilçesi olduğu için buradan başladık. Nüfusu 100 bini geçen 4 ilçemizde bu trafik eğitim parkını yapmak istiyoruz. Çorlu’ya yaptık şimdi 3 ilçemize daha yapacağız. Bunlar Çerkezköy, Kapaklı ve Süleyman da yapılacak. Vakit ve zaman olursa da diğer ilçelerimizde de bunu yaparız. Günlük yaşamımızda trafik ile içi içe olmamız trafik güvenliği kavramını gündeme getirmiştir. Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır bu bilinen bir gerçektir. Trafik kazalarında can ve mal kaybının önüne geçilmesi için sürücülere iyi bir eğitim verilmesi şarttır. Bu eğitim de öğrencilik yıllarından başlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.  
BU PROJE HEPİMİZİN ORTAK PROJESİDİR
Konuşmasını sürdüren Kadir Albayrak, “Minyatür bir şehir görünümündeki trafik eğitim parkı çocuklarımıza teorik ve pratik olarak eğitim vereceğiz. İnanıyoruz ki burada eğitim gören çocuklarımız gelecekte bilinçli sürücü haline gelecektir. En büyük temennimiz trafik kazalarından kaynaklanan her türlü kaybın sona ermesidir. Bu projeye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü de sahip çıktı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu proje hepimizin ortak projesi olacak. Büyükşehir belediyesi olarak Trakya’nın en büyük otogarını Çorlu’ya yapıyoruz. Çorlu’ya hizmetlerimiz devam ediyor. 2020 de otogarımızı devreye almayı düşünüyoruz” dedi.
İLERDE SÜRÜCÜ OLACAK ÇOCUKLARIMIZI EĞİTMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDA
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da yaptığı konuşmada: “Trafikteki eğitim çok çok önemli toplumsal eğitim halinde görülür. Çocuklarımıza eğitim veriyoruz, çocuklarımız okul seviyelerinde özellikle trafik eğitimlerini çok iyi alıyorlar. Hiçbir problem yok, ama büyüyünce değişiveriyor. Ehliyet verdiğimiz insanlara aslında şunu söylüyoruz sen araba kullanmaya ehil bir insansın. Ama ne yazık ki bu ehil insanlar trafiğe çıktıklarında değişiyor. Gerek teorik gerek pratik sınavlarda her şey doğru cevaplıyorlar her şeyi doğru yapıyorlar ama trafiğe çıkınca bu kuralların tamamı unutuluyor. Çocuklarımız büyükleriyle araca bindiklerinde onları ikaz ediyorlar. Kırmızı ışıkta dur, aman trafik kurallarına uy diye büyüklerini uyarıyorlar. Büyüyünce onlar da değişiyor neden bu şekilde oluyor anlamıyorum. Çocukluk yıllarımızda aldığımız eğitim ve kurallar bütün ömrümüz boyunca geçerli olan kurallardır. Bütün vatandaşlarımız trafik konusunda kendini görevli görmesi gerekiyor. Trafik kazalarında Avrupa ilk sıralarda yer almaktan hepimiz büyük üzüntü duyuyoruz. İlerde sürücü olacak çocuklarımızı eğitmek hepimizin sorumluluğunda. Gelecekte yaşanabilecek kazalarda can ve mal kaybını azaltabiliriz”  dedi.  
İMDAT ŞAHİN