• Geri Kazanım Ve Ambalaj Atıkları Konulu Eğitimler Başladı
  • Geri Kazanım Ve Ambalaj Atıkları Konulu Eğitimler Başladı
Çorlu Güncel

Geri Kazanım Ve Ambalaj Atıkları Konulu Eğitimler Başladı

  • 06 Kasım 2019
  • 874 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Çorlu'da eğitim ve öğretim veren ilkokullarda “Geri Kazanım ve Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Eğitimleri” başladı.




Ambalaj atıklarının nicelik ve niteliklerinin korunarak ekonomik değerlerinden istifade edilebilmek ve bu tür atıkların oluşturacağı olası çevre sorunlarının önlenmesi için eğitim düzenlediklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, atık grupları arasında değerlendirilebilir atıkların önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hukuki ve teknik düzenlemelerin ardından Resmi Gazete’de yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında düzenlenen eğitimler ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Güner Çetin, "Eğitimlerde doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere aktarılıyor. Eğitimlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin geri dönüşüme olan ilgilerinin arttığını gözlemliyoruz. Yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulanıyor” dedi.

Başkan Çetin açıklamasının devamında ise; "Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde planlanan ve 10 okulda verilmesi planlanan “Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ve Geri Kazanım” eğitimleri Özel İdare İlkokulu, Vehbi Günaştı İlkokulu, Cem Çelebioğlu İlkokulu'nda başladı. Eğitimler Trakya Koleji, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji, Fevzi Çakmak İlkokulu, Alipaşa İlkokulu, Atakent İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ve Ünilever İş İlkokulu'nda da gerçekleştirilecek. Çevre Mühendisleri F. Ahmet İpek, Hanım Kahraman, Hayri Cüneydi ve Murat Demir tarafından ilk etapta 600 öğrenciye eğitim verilirken, eğitimler kapsamında 2 bin öğrenciye ulaşarak çevre bilincinin erken yaşlarda oluşmasını, öğrenciler aracılığıyla ailelerinin bilgilendirilmesini ve böylece çevrenin korunmasını ve geri dönüşüme ilginin artmasını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.