• Öğrenciler Yeni Teknolojiyle Buluştu
  • Öğrenciler Yeni Teknolojiyle Buluştu
  • Öğrenciler Yeni Teknolojiyle Buluştu
Çorlu Güncel

Öğrenciler Yeni Teknolojiyle Buluştu

  • 16 Ekim 2019
  • 1003 Kez Okundu

Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Volkan Trakya Otomotiv aracılığıyla Ford Otosan tarafından araç hibe edildi.




Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Volkan Trakya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine hibe edilen araçla birlikte öğrenciler yeni teknolojiyi tanıma fırsatı bulacak. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN YENİ TEKNOLOJİYLE TANIŞMASINI AMAÇLIYORUZ

Volkan Otomotiv tarafından bir adet araç Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hibe edildi. Hibe töreninde konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Volkan Trakya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Ford Otosan olarak ülkemizin otomotiv ve teknoloji alanında kalkınmasına destek vermek amacıyla birçok alanda farklı sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Bayilerimizin yakın çalıştığı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yeni nesil teknolojilerle donatılmış araçlarımızı bağışlayarak; öğrencilerin uygulamalı eğitimlerle yeni nesil teknolojilere sahip motorları, elektronik sistemleri ve tüm otomotiv parçalarını daha derinlemesine öğrenmesini amaçlıyoruz" dedi.

“OKULA TEKNİK BİLGİDE VERECEĞİZ”

"Ford Otosan'ın ihtiyacımız olan teknik personel istihdamını desteklemesi ve bizler vesilesiyle bu aracı bağışlaması Volkan Trakya Otomotiv olarak bizleri gururlandırdı” diyen İzzet Volkan, “Bizler de teknik personel yetiştirilmesini destekleyerek, okulun ihtiyacı olan özel takım, ekipman ve sarf malzemeleri bundan sonraki süreçte okulumuza sağlayacağız. Ayrıca belli dönemlerde okulu ziyaret ederek, araçla ilgili Teknik bilgi akışını hem öğretmenlere, hem de öğrencilere aktaracağız. Gençlerimizin staj dönemlerinde de Pratik yapma ihtiyaçlarını karşılayarak, sonrasında bayimizde istihdam edilmesini hedefliyoruz” dedi.

FORD OTOSAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Okullarımızda eğitimler vermeyi hedefliyoruz, bu eğitimleri de günün ihtiyaçlarına göre en iyi şekilde vermeyi planlıyoruz. Bazen bizim Meslek Liselerinde kullanılan bir takım portatif diyebileceğimiz araçlar ne yazık ki eski. Ford Otosan’a çok teşekkür ediyoruz, sosyal sorumluluk sahibi olduğunu göstererek bir proje gerçekleştirdi. Bir tane de Süleymanpaşada bir okula araç vermişlerdi bir tane de buraya verdiler” dedi. 

“BEN BİR ARAÇ DAHA HİBE EDİLMESİNİ İSTİYORUM”

Konuşmasına devam eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “İzzet Volkan bey konuşmasında Vali Bey’in isteğiyle bir okula daha araç hibe ediyoruz dedi. Eğer bu kadar kolay oluyorsa istemimizle araç hibe ediliyorsa ben bir tane daha istiyorum. Bu kadar kolaysa bir araç daha hibe edilmesini talep ediyorum. Gençlerimiz daha modern araçları söküp takıp, teknolojiyi daha yakından takip edebiliyor. Bu çok önemli bir şey ben bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz, emeğinize sağlık. Çorlu Çerkezköy Ergene Kapaklı çok şanslı bu anlamda daha donanımlı öğrenciler yetişiyor” dedi. 

İmdat Şahin