• Uysalcan, Çeşme Hayratının Hikayesini Anlattı
Çorlu Güncel

Uysalcan, Çeşme Hayratının Hikayesini Anlattı

  • 16 Ekim 2019
  • 1472 Kez Okundu

Çorlu Atatürk İlkokulu’na Şehit Sedat Uysalcan adına hayrat yaptıran Bekir Uysalcan, çeşme hayratının hikâyesini gazetemize anlattı.


“10 yıl önce bu çeşme yapıldı. Şimdi çeşmeyi tekrar yeniledik” diyen Bekir Uysalcan; “Oğlum Sedat nişanlıydı, nişanda toplanan takıları kendileri değerlendirdiler, bilezik yapmışlardı, Sedat şehit olduğunda nişanlısına onları vermek istedik. Günümüzde çiftler takılar için birbirini yerken, Sedat’ın nişanlısı ve ailesi Sedat’a hayırlar yapıyorsunuz bu takıları hayır yapılması için sizlere bırakıyoruz dediler. Bu hayratta o gece nişana katılan herkesin payı var. Bu çeşme 10 yıl önce nişana katılanların sayesinde yapıldı” dedi. 
İLK OKULU BURADA OKUDUM
Kendisinin de ilkokulu Çorlu Atatürk İlk Okulu’nda okuduğunu ifade eden Bekir Uysalcan, “Ben İlkokulu burada okudum. Bu okul 1960 ta yarısı inşaat yarısı öğrenime açıldığı zaman Belediyenin olduğu yerdeki okuldan bizi yürüyerek buraya getirdiler. Çorlu’nun isim olarak en güzel okulu. Atatürk İlkokuludur. Bu okulun ilk öğrencileri bizlerdik” dedi. 
İMDAT ŞAHİN