• “Metruk Yapılarla Mücadelemiz Sürüyor”
Çorlu Güncel

“Metruk Yapılarla Mücadelemiz Sürüyor”

  • 15 Ekim 2019
  • 839 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi kentte sahipleri tarafından terk edilmiş, kullanılmayan ve tehlike arz eden metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarını sürdürürken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kurumlarla iş birliği yaparak metruk binalarla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.




Vatandaşların endişelerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Çorlu Belediyesi, mahalle halkının güvenliğini korumak ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla mahalle muhtarları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucu metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Metruk yapıların zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu ve bu durumun çevre sakinlerinin huzurunu, can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini dile getiren ve metruk yapıların yıkımının 4 farklı yol ile gerçekleştirildiğini belirten yetkililer; “Öncelikle metruk yapının belediye başkanlığımızca tespit edilmesi ya da resmi kurumlardan (İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muhtarlık ve benzeri) gelen talepler doğrultusunda yıkılması için gerekli çalışmalara başlanıyor. Bunların yanı sıra yapı sahibinin kendi talebini ya da vatandaşların şikâyetini de dikkate alıyoruz. Araştırmaların ve çalışmaların tamamlanmasının ardından yıkılması için çalışmalara başlıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

74 Metruk Yapı Hakkında İşlem Yapıldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt metruk yapıların halk için tehdit oluşturduğunu belirterek, “1 Ocak 2019 - 31.09.2019 tarih aralığında toplam 74 adet metruk yapı hakkında işlem yapıldı ve bu yapılardan 24 tanesinde gerekli işlemlerin uygulanmasının ardından yıkıldı. 17 metruk yapı ise yapılan tebligatlar sonucu yapı sahibince yıkıldı. Bunların yanı sıra 4 metruk yapının yıkım ile ilgili yasal süreci devam ederken 28 adet metruk yapı da sahipleri tarafından güvenli hale getirildi” dedi.

“Daha Huzurlu Bir Çorlu İçin”
Sarıkurt açıklamasının devamında ise; “Metruk yapılara karşı muhtarlarımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da kentimizin huzuru ve güvenliği için çevrelerinde bulunan bu tür terk edilmiş binaları bildirmelerini rica ediyorum. Belediyemiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün çalışmalarıyla yıkım için gerekli görülen binaların çevresinde güvenlik önlemlerini alıyoruz ve yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Çorlu’muzu daha güvenli, daha yaşanılası bir kent yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.