• Türkiye'de İlk 8'e Girdi
Çorlu Güncel

Türkiye'de İlk 8'e Girdi

  • 15 Ekim 2019
  • 1787 Kez Okundu

Tekirdağ Ak Spor Kulübü sporcusu Meryem Azra Samangül, Ankara’da düzenlenen tekvando şampiyonasında ilk 8’e girdi.

2 bin kişinin katıldığı müsabakada ilk 8’e kalan Meryem Azra Samangül’ün hocası 3. Kademe antrenör, milli sporcu, 5.dan siyah kuşak sahibi Semih Aybek gazetemize açıklamalarda bulundu. Aybek, “Tekirdağ AK Spor Kulübü sporcusu Meryem Azra Samangül’ün çok büyük bir başarıya imza attığını” ifade etti. 
2 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI MÜSABAKADA 7’İNCİ OLDU 
“Tekirdağ AK Spor Kulübü olarak,  tekvando branşında çocuklara eğitim veriyoruz” diyen Milli Sporcu Semih Aybek: “ Yaklaşık 150 tane sporcumuz var. Ankara da yapılan tekvando minikler şampiyonasında Meryem Azra Samangül isimli öğrencimiz Türkiye genelinde ilk 8’e girdi. İl seçmelerinde il birincisi çıkardık, 3 tane birinci çıkardık, ardından Türkiye şampiyonasına gittik, Türkiye şampiyonası yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir şampiyonadır. 2 bin kişinin katıldığı müsabakada 180 rakibin içerisinde 7’inci oldu” dedi.  
TRAKYA’DA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATAN SPORCULARIMIZ VAR
“Meryem Azra Samangül ilk müsabakasında 7’inci oldu, haftanın her günü spor yapıp hazırlandı, aynı zamanda okuluna devam etti” diyen Milli Sporcu Semih Aybek, “Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Şampiyonasında bu başarı alması gerçekten çok önemli. Türkiye’nin en kalabalık branşı tekvando. Bizim dışımızda Trakya’da da başarılı olan yerler var. Örneğin Sarayda bir sporcu Avrupa birincisi oldu. Avrupa Gençler tekvando Şampiyonasında milli sporcumuz milli takım adına dövüşen Saray’lı Azra Çavuş 44 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu. Saraylı Işıl Zafer 59 kiloda Avrupa 2’incisi oldu. Yıldız erkeklerde 53 kiloda Çerkezköy’den Alperen Ayaz Avrupa 3’üncüsü oldu” dedi. 
ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KARŞI SPORA YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİYOR
“Bu bölgede spora ilgi var, iyide başarılar geliyor” diyen Milli Sporcu Semih Aybek, “Kulüp olarak uyuşturucuya karşı mücadele ediyoruz, gençlere yönelik projelerimiz var. Biz öğrencileri ilkokuldan alarak spora yönlendirmemiz gerekiyor. Liseye gelen bir öğrenciyi spora yönlendirmek zor oluyor. O yüzden ilkokuldan başlayarak sporla tanıştırmamız gerekiyor. Bu ne olursa olsun bir spor branşıyla tanıştırmamız gerekiyor. Ortaokul bile geç diyoruz. Her branştan spor kulüplerinin olması gerekiyor. Biz konuyla ilgili yetkililerle sürekli görüşüyoruz, görüşmeye çalışıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN