• Yol Yapımı Çileye Dönüştü
Çorlu Güncel

Yol Yapımı Çileye Dönüştü

  • 08 Ekim 2019
  • 1425 Kez Okundu

Geçtiğimiz aylarda Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi’nde başlayan yol yapım çalışmaları çileye dönüştü.



 
Çorlu 1 OSB’de başlayan çalışmalarda yaşanan aksaklıklar o bölgede çalışanları çileden çıkardı. Rögarın içine düşen bir aracı çıkarmak için işçiler dakikalarca uğraştı. Hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı yolda büyük servis araçları ve tırlar da dönüş yaparken zorluklar yaşıyor. Bozuk olan yoldan evlerine gitmeye çalışan işçiler ise dakikalarca servis araçlarında bekliyor.
 
ARAÇ RÖGARA DÜŞTÜ 
Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden yol çalışmalarında rögarların güvenliği alınmayınca araç rögarın içine düştü. Yol yapımını üstlenen firma yetkilileri ise rögarların etrafını çevirdiklerini ama tırlar ve otobüsler dönemediği için o güvenliği kaldırdıklarını ifade etti.  Bir fabrikadan çıkan araç rögarı fark edemeyince tekeri rögarın içine girdi. Fabrika çalışanları; “Sizlerinde gördüğü gibi rögarlar fark edilecek gibi değil, rögarlar yolun ortasına yapılmış, araç rögarı fark edemedi ve lastiği rögarın içine girdi” dedi. 

BÜYÜK ARAÇLAR YOLDA İLERLEYEMİYOR
Çalışmalardan dolayı tek yönde gidiş sağlayabilen araçlardan büyük olan tırlar ve fabrika servisleri yolda ilerlemekte büyük zorluk çekiyor. Özellikle dönüşlerde sıkıntı yaşayan tır ve otobüsler yağmurlu günlerde çamura saplanıp kalıyor. Gazetemize bilgi veren tır şoförleri; “Fabrikalara mal getiriyoruz veya götürüyoruz, durum böyle olunca da fabrikalara girip çıkıyoruz, yol dar olduğu için dönebilmek mümkün olmuyor. Şu yolun haline bakın, bu çilenin biran önce bitmesini istiyoruz” dedi.
 
“ÇALIŞMALARIN HIZLANMASINI İSTİYORUZ”
Havaların giderek kötüleştiğini ifade eden fabrika çalışanları çalışmaların bir an önce bitirilmesini istedi. Fabrika çalışanları, “Havalar gittikçe kötüye gidiyor, yağmurlar ileriki günlerde daha da artacaktır o zamanlara kadar çalışmalar bitmez ise yol iyice çamur deryasına döner, bu sebeple hiçbir araç buraya girip çıkamaz, çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN