• Tren Yolculuğu Yapanların Vay Haline
Çorlu Güncel

Tren Yolculuğu Yapanların Vay Haline

  • 08 Ekim 2019
  • 1063 Kez Okundu

Çorlu Tren İstasyonuna gitmek isteyen vatandaşlar bin bir güçlükle istasyona ulaşabiliyor.


Çorlu Tren İstasyonu’na belediye otobüsleriyle ulaşmaya çalışan vatandaşlar gazetemize ulaşarak büyük güçlük çektiklerini ifade etti. Çorlu ile Ergene ilçesi arasında kalan Omurtak Caddesi yolundan tren istasyonuna gitmek ve gelmek isteyen vatandaşlar yonun ışıklandırmasının olmadığını söyleyerek yetkililere sesini duyurmak istediler. 
IŞIKLANDIRMA YOK 
Tren istasyonuna belediye otobüsleriyle ulaşmak isteyen vatandaşlar, Çorlu Ergene yolu üzerinde inerek istasyona ulaşabildiklerini ifade etti. Gazetemize bilgi veren vatandaşlar, “Çorlu Tren İstasyonuna ulaşmak için Çorlu –Ergene Yolu’nda askeri bölgenin karşısında otobüsten inmek zorundayız. Otobüsten indikten sonra istasyona inen ara bir yol var o yolda hiçbir ışıklandırma maalesef yok. Gelmek içinde aynı şekilde, gece saatlerinde o yolu çıkana kadar korku içinde kalıyoruz” dedi. 
OTOBÜSLER İSTASYONA KADAR NEDEN GELMİYOR 
Dünyanın her yerinde tren yolculuğunun yaygın olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Bizim burada tren yolculuğu yapılmaması için herkes elinden geleni yapıyor” dedi. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Dünyanın her yerinde tren yolculukları güvenli ve tren istasyonlarına ulaşımları kolaydır. Bizim Çorlu’da ise tren yolculukları hem güvenli değil, hem de trene ulaşmak için bin bir güçlük çekiyoruz. Çorlu’dan sağlık mahallesine giden 1 numaralı ve 2 numaralı otobüsler istasyona girip tekrar yollarına devam edebilirler. Çorlu’dan otobüsle gelecek olanlar 1 numaralı otobüse veya 2 numaralı otobüse binerek rahatça istasyona ulaşabilir” dedi. 
ARAÇLAR HIZLI GEÇİYOR 
Trenden inip Çorlu’ya veya Ergene gitmek için yukarı yola çıkmak zorunda olan vatandaşlar otobüs duraklarına ulaşmak için karşıya geçmek zorunda kalıyor. Küçük bir yaya levhası bulunan yolda araçlar hızlarını düşürmeden devam ediyor. Vatandaşlar, “Trenden indiğimizde aradan çıkarak üst yola ulaşıyoruz. O yolda Çorlu’ya gitmek için yolun karşısına geçmemiz gerekiyor ama ne bir yaya geçidi çizgisi var nede araçları yavaşlatabilecek bir set var. Bunlar olmayınca araçlar çok hızlı geçiyor, biz bu araçların içinden geçerek yolun karşısında otobüs beklemek zorunda kalıyoruz. Otobüs durağı da sadece tabelası var. Yağmur yağdığı zaman yağmurun altında otobüs bekliyoruz” dedi. 
İmdat Şahin