• “Saldım Çayıra Mevlam Kayıra”
Çorlu Güncel

“Saldım Çayıra Mevlam Kayıra”

  • 08 Ekim 2019
  • 1950 Kez Okundu

Çorlu’da başıboş dolaşan atlardan bir tanesi Ali Osman Çelebi Bulvarı’ndaki refüjlere girince atları gören vatandaşlar, “saldım çayıra Mevlam kayıra” yorumunu yaptı.


Onlarca başıboş at Çorlunun değişik yerlerini geziyor, trafiği de alt üst eden atlardan birtanesi Ali Osman Çelebi Bulvarı’ndaki refüjlere girdi. Refüjlerde bulunan çimleri yiyen at çiçeklere de zarar verdi. Başıboş atı gören vatandaşlar ise; “Atların sahiplerinin uyarılması gerekiyor, bu şekilde saldım çayıra Mevlam kayıra durumu olmaması lazım” dedi. 
ÇİÇEKLERE ZARAR VERİYOR 
Ali Osman Çelebi Bulvarı’ndaki refüje giren atın çiçeklere zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, “Başıboş at buraya girip karnını doyuruyor, bu atın yeri burası değil, buraya binlerce lira harcanarak çim ekilmiş çiçek ekilmiş, bu şekilde atın zarar vermesine izin verilmemesi gerekiyor” dedi. 
KAZALARA NEDEN OLABİLİR 
Başıboş atların kazalara neden olabileceğini söyleyen vatandaşlar; “Başı boş atlar bir anda araçların üzerine kendini atabilir, hayvan burada sesten ürkebilir, o zaman kazaya neden olur. Bunların olmaması için başıboş atların ortalıkta dolaşmaması lazım. Buradaki at sesten dolayı ürkse bir anda bir araca çarpabilir, yetkililerin bu konuda daha dikkatli olmaları lazım” dedi. 
AT SAHİPLERİ NEDEN UYARILMIYOR ?
Çorlu’da at sahiplerinin çok fazla olmadığını belirten vatandaşlar;  “Çorlu’da at sahipleri fazla değil bu at sahipleri neden uyarılmıyor. Atlarını başıboş bırakmamaları konusunda uyarılmalı. Yoksa bu şekilde çiçeklere de zarar verir yarın kazaya da neden olabilir. Bu kişilerin tespit edilerek uyarılmaları gerekiyor, atlarına sahip çıksınlar bu şekilde bırakmasınlar” dedi. 
SAHİPSİZ ATLAR İSE TOPLANILIP HAYVANAT BAHÇESİNE GÖTÜRÜLMELİ 
Sahibi olan atların sahiplerinin uyarılmasını isteyen vatandaşlar sahibi olmayan atların ise toplatılarak hayvanat bahçesine götürülmesini istedi. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Sahibi olan atların sahipleri uyarılmalı sahibi olmayan atlar ise bir şekilde toplanılarak hayvanat bahçesine veya çiftliklere götürülmesi lazım. Bu şekilde başıboş olmaz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN