• Başkan Sarıkurt Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
  • Başkan Sarıkurt Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
  • Başkan Sarıkurt Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

  • 17 Eylül 2019
  • 1078 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Parkı’nda 30 Ağustos günü işletmeye açılan Kafe 1923’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.



Düzenlenen basın toplantısında Eskişehir ve Belçika’ya düzenledikleri keşif programlarından bahseden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, örnek alınması gereken projelerden bahsetti. Başkan Sarıkurt, “Geçtiğimiz günlerde önce Eskişehir’e sonra da Brüksel’e düzenlediğimiz gezi kapsamında çok önemli kişilerle irtibata geçtik. Başkan yardımcılarımızla katıldığımız Eskişehir programında şehrin en önemli noktalarını keşfederek imza atılan pek çok güzel projeyi inceleme fırsatı bulduk. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen ile kentimize uygulayabileceğimiz planlardan bahsettik.

‘Kardeş Şehir Projesi’
Yine başkan yardımcılarımızla katıldığımız Belçika ziyaretimize Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili İlhan Küçük’ün davetiyle katıldık. CHP Brüksel Temsilcisi Kader Hanım’ın öncülüğünde Avrupa’nın başkenti Brüksel’de kentimizi daha da geliştirmek adına önemli temaslarda bulunduk. Avrupa Parlamentosu’nda birbirinden değerli siyasilerle ve diplomatlarla bir araya geldik. Kentimizi geleceğe taşıyacak konularda fikir alışverişinde bulunduk. Belki de ileride gerçekleşecek Çorlu ve Brüksel arasındaki kardeş şehirler projesinin ilk adımlarını atmış olduk. Bu iki güzel şehirde bulunduğumuz temaslar sonucunda proje yazmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiği konusunda fikir birliğine vardık.” dedi.

‘Akıl ve Hoşgörü’
Konuşmasının ardından yerel basın temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Başkan Sarıkurt, “Projelerimizi gerçekleştirmek için gerekli olan tek şey akıl değil aynı zamanda ruh birliği. Hoşgörüyle bezendiğimiz Trakya’da kurumlarımızla iş birliğinde bulunarak çok daha başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

‘Çorlu’muzu Hep Birlikte Markalaştıracağız’
Gazetecilerin, Çorlu’yu sembolize eden bir model oluşturmayı düşünüyor musunuz sorusunu yanıtlayan Başkan Sarıkurt, “Sanayi, tarım ve hizmet kenti olan Çorlu’yu sembolize eden bir model ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Hepimizin yaşadığı bu güzel kent için bir araya gelmeli ve Çorlu’muzu markalaştırmak için yeni fikirler üretmeliyiz.” dedi.

Beraber Hareket Edilmeli
Karatepe’de gerçekleşen geri dönüşüm fabrikası ile ilgili bir gelişme olup olmadığı sorusuna cevap veren Başkan Sarıkurt, çevre kirliliği ile ilgili konularda önlem alınması gerektiğini ve kentimizin havasını, doğasını korumak için beraber hareket edilmesinin önemini vurguladı. Gazetecilerin sorularının yanıtlanmasının ardından basın toplantısı sona erdi.