• Yeşil Alanlara Neden Sahip Çıkılmıyor ?
  • Yeşil Alanlara Neden Sahip Çıkılmıyor ?
  • Yeşil Alanlara Neden Sahip Çıkılmıyor ?
  • Yeşil Alanlara Neden Sahip Çıkılmıyor ?
Çorlu Güncel

Yeşil Alanlara Neden Sahip Çıkılmıyor ?

  • 16 Eylül 2019
  • 1078 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi Eski Askeri Lojmanların bulunduğu yeşil alanı gören vatandaşlar yeşil alanlara Çorlu’da sahip çıklmadığını belirterek duruma tepki gösterdiler.


Eski Askeri Lojmanlar bölgesindeki yeşil alanın her yeri çöplük içinde, temizlik yapılmayan alanla ilgili vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getirdi. Alanın temizlenerek park yapılmasını isteyen vatandaşlar az olan yeşil alanlara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. 
3 ALANIN DURUMU DA AYNI 
Tema Parkı, Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yeşil alan ve Eski Askeri Lojmanlar Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından bir tanesi. Bunlara neden sahip çıkılmıyor diye soran vatandaşlar, bu alanların bir an önce düzenlenip park haline getirilmesini istedi. Vatandaşlar, “Belediye Konutları bölgesinde bulunan Tema Parkı, Omurtak Caddesi’ndeki Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan ve Nusratiye Mahallesi’ndeki bu yer hepsi Çorlu’nun en büyük yeşil alanları. Bu üç yeşil alanın durumu da içler acısı durumda.  Özellikle burasının temizlenerek park haline getirilmesini istiyoruz” dedi. 
HER TARAF PİSLİK İÇİNDE 
Nusratiye Mahallesi’ndeki Eski Askeri Lojmanların bulunduğu alan pislik içinde. Yeşil alanda özellikle ağaçların altı naylon, plastik şişelerden geçilmiyor.  Yerin temizletilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar; “Yerin haline bakın her tarafta pislik var, ağacın bir tanesi devrilmiş durumda. Bakımsızlıktan her taraf dökülüyor. Yetkililerin bu duruma el atması lazım, burada içki içenlerde var, uyuşturucu kullananlarda. Atıl durumda olan yerin bir an önce düzenlenerek vatandaşların kullanımı için açılması gerekiyor” dedi. 
LAFA GELİNCE HERKES YEŞİLİ ÇOK SEVİYOR 
“Çorlu’yu yönetenler lafa gelince yeşili çok seviyoruz diye büyük laflar ediyorlar” diyen vatandaşlar tepkilerini ortaya koyarak: “Lafa gelince herkes yeşili çok seviyor ama iş yeşili korumaya gelince kimseyi ortada göremiyor. Burası yıllardır atıl durumda duruyor. Büyük ağaçlar mevcut burayı park yapmak için yetkililer neyi bekliyor. Ağaç var düz arazi var sadece etrafı düzenlenecek halkın hizmetine park olarak sunulacak. Çünkü doğru düzgün bu mahalle de park yok yeşil alan yok, burası nefes alınabilecek bir yer” dedi. 
İMDAT ŞAHİN