• “Söz Verdiler, Yapacaklar”
  • “Söz Verdiler, Yapacaklar”
  • “Söz Verdiler, Yapacaklar”
  • “Söz Verdiler, Yapacaklar”
Çorlu Güncel

“Söz Verdiler, Yapacaklar”

  • 16 Eylül 2019
  • 1075 Kez Okundu

Kazımiye Mahallesi’nde yaşanan alt yapı sorunuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle muhtarı Yıldız Çelik, “söz verdiler yapacaklar” dedi.


Kazımiye Mahallesi’nin Bahçeli Evler Bölgesi’nde alt yapının olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Yıldız Çelik, bunun dışında üst yapıyla ilgili de sıkıntılarını dile getirdi. Bazı sokaklarda asfalt olmamasından dolayı tos toprak içinde olduklarını dile getiren Çelik yağmurlar başlamadan yapılmasını istedi. 
ALT YAPI YOK, SULAR APARTMANLARIN ALT KATINA DOLUYOR 
“Alt yapıyla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Ben 2009’dan bu yana muhtarım 11 yıldır görev yapıyorum” diyen Kazımiye Mahalle Muhtarı Yıldız Çelik sıkıntıların daha eski olduğunu ifade ederek: “Alt yapı sorununun daha öncesi de var. Özellikle Su Deposu 1. 2. 3. Sokak yani Bahçeli Evler Bölgesinin tamamında alt yapı sorunu yaşanıyor. Buraların alt yapısı 50 yıl önce yapılmış alt yapılan, üst yapısı da bu şekilde. Sadece asfaltlara yama yapılmış. Yamadan dolayı da asfaltın seviyesi yükselmiş durumda. Sular birikiyor suların gideceği yer yok. Suyun gideceği yer olmayınca binaların alt katlarına doluyor” dedi. 
 YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER 
“Kanalizasyon denen bir şey yok çünkü künk yok, 300’lük pimaş borular var. Zamanında tek katlı binalar olduğu için ona göre yapılmış. Bundan dolayı çok sorun yaşıyoruz” diyen Yıldız Çelik “Biz bu sıkıntıları yetkilere ilettik. TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ve beraberindekilerle mahallemizi gezdik sorunları dile getirdik. Dilekçelerimizi de verdik kendilerine, oturduk bize ne istediğimizi sordu, biz alt yapı eksikliğimizi dile getirdik. TESKİ alt yapıyı yapacak üst yapıyı da Çorlu Belediyesi yapacak. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile de görüştük oda alt yapı yapıldığı zaman üst yapıyı yapacağını ifade etti. Söz verdiler en kısa zamanda mahallemizdeki sorunları gidereceklerini bildirdiler” dedi. 
“MAHALLEMİZ İHMAL EDİLEN BİR MAHALLEYDİ” 
“Mahallemiz çok ihmal edilen bir mahalleydi” diyen Yıldız Çelik şöyle konuştu: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de Çorlu Belediyesi de üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ifade ettiler. Hiçbir yatırım söz konusu değildi, yollarda çok fazla yama var, doğru düzgün asfalt yok. Özellikle Bahçeli Evler, Narçiçeği Sokak, Aşık Veysel Sokak, Şahinler Caddesi yapıldı orası, Acıbadem tos toprak içinde. Asfaltların yağmurlar başlamadan yapılması gerekiyor” dedi.  
İMDAT ŞAHİN