• “Eğitimde Şekilcilikten Vazgeçilmeli”
Çorlu Güncel

“Eğitimde Şekilcilikten Vazgeçilmeli”

  • 10 Eylül 2019
  • 1025 Kez Okundu

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.


9 Eylül tarihinde başlayan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için açıklama yapan Fethi Pehlivan gelecek hepimizin omuzlarında, eğitim sistemindeki şekilcilikten vazgeçilmelidir” dedi. Konuşmasını sürdüren Pehlivan öğretmenlerinde bir ülkenin en stratejik görevini yerine getirdiklerini ifade etti. 
ÖĞRETMENLER HAK ETTİĞİ SAYGIYI GÖRMÜYOR 
2019-2020 eğitim öğretim yılı için açıklamalarını sürdüren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere bu hafta başı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için yeni bir eğitim-öğretim dönemi başladı ve öğretmenlerimiz görev başı yaptılar. Öncelikle hatırlatmak isterim ki öğretmen; Bir ülkenin en stratejik görevlerinden birisini yapmaktadır.  Geleceğimiz öğretmenlerimizin emeği ile şekillenecektir” desek yanlış olmaz kanaatindeyim. Bu sebeple, bir ülke öğretmenine verdiği değer nispetinde gelişir, kalkınır, güçlenir ve yaşanabilir bir ülke haline gelir. Ne yazık ki, bugün ülkemizde öğretmenlerimiz hak ettikleri saygıyı göremedikleri gibi, hak ettikleri ücreti de alamamaktadırlar. Bu sebepledir ki Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda “bizim meselemiz öğretmen meselesidir” demişti. Söylediği ifade doğrudur fakat eğitim meselesi bir bütün olarak ele alındığında bu ifadenin yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Elbette eğitimde öğretmen kalitesinin arttırılması önemlidir, fakat asıl problemimiz eğitimde şekilciliğe takılıp kalmakta yatmaktadır. Elbette eğitim sadece öğretmen ile veya müfredat ile alakalı değildir” dedi. 
GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAZSA EĞİTİM SİSTEMİ RAYINA OTURMAZ
“Lakin iktidar iş başına geldiği ilk günden itibaren eğitimi şekilcilik yönünden ele almış işe akıllı tahtalarla, binalarla başlamıştır” diyen Pehlivan konuşmasını sürdürdü: “Geçmişte çok kötü şartlarda eğitim verildiği de olmuştur fakat insan yetiştirilebilmiştir Bugün maddi imkânlarımız var, ama ne yazık ki 18 yıldır eğitim bir türlü rayına oturmadı. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa eğitim sisteminin rayına oturmasının mümkün olmadığını söylemek zorundayız. Eğer biz öğrencilerimize bir vizyon aşılayamazsak, ülkemizin kalkınması hususunda onlar bir bilince sahip olmazlarsa ülkemizin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaları mümkün değildir. Ne yazık ki bu ülkeyi ben mi düzelteceğim anlayışı giderek artmaktadır. İktidarda ki arkadaşlar 18 yıldır işbaşındalar ama bir türlü eğitimi rayına oturtamadılar. Bu düşüncelerle görev başı yapan bütün öğretmenlerimize hem, maddi hem de manevi olarak, hak ettikleri değeri aldıkları bir Türkiye temennisi ile görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN