• Başkan Sarıkurt Öğrencilere Başarılar Diledi
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt Öğrencilere Başarılar Diledi

  • 09 Eylül 2019
  • 957 Kez Okundu

Yaz tatilinin ardından Çorlu’da yaşayan 50 bin öğrenci ilk zilin çalmasıyla ders başı yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısı ile mesaj yayımlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eğitim-öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bugün itibariyle 2019 - 2020 eğitim ve öğretim yılına başladı. Yeni çalışma takvimine göre kasım ve nisan aylarında birer hafta ara tatil yapacak öğrenciler bu sayede hem eksikliklerini giderme hem de öğrendikleri konuları pekiştirme fırsatı bulacaklar. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ilgili mesaj yayımlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, mesajında eğitim ve öğretimin yaşamın temeli olduğunu belirtirken, sistem değişikliğine de değindi.

‘Yeni Bir Dönem Başladı’
Başkan Sarıkurt şunları söyledi: “Bugün ilk ders zilinin çalmasıyla çocuklarımız için yeni bir dönem başladı. Onların heyecanını ve sevincini paylaşmalı; çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamalıyız. Ben de bir veli olarak çocuklarımla birlikte bu heyecanı yaşıyorum. İnanıyorum ki bugün ilk kez okul sıralarını dolduran ve bir üst sınıfa geçen binlerce çocuğumuz 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemini en iyi şekilde değerlendirecek ve bilgi dağarcıklarını geliştireceklerdir. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize şunu söylemek istiyorum; eğitim ve öğretimin yaşamımızın temeli olduğunu unutmamalıyız. Okul sıralarında geçen yılların en kıymetli yıllar olduğunu çocuklarımızın hissettirebilmeliyiz.

‘Yarınlara En İyi Şekilde Hazırlanacaklar’
Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan genç nesillerin, yenilenmiş eğitim sistemiyle yarınlara en iyi şekilde hazırlanacakları kanaatindeyim. Öğrencilerimiz kasım ve nisan ayında verilecek birer haftalık ara tatil ile hem eksik kaldıkları konuları telafi edecekler hem de dersleriyle ilgili bol bol tekrar etme fırsatı bulacaklar. İlk ders zilinin çalmasıyla sınıfları dolduran öğrencilerimizin cesaretini ve özgüvenini yitirmeden, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ilerleyeceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmen ve öğrencilerimizin yeni dönem heyecanını paylaşıyor; sağlıklı, mutlu ve başarıyla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini diliyorum.”  Nazan Birdal