• Kömürle Isınan Birçok Okul Doğalgaza Geçti
  • Kömürle Isınan Birçok Okul Doğalgaza Geçti
  • Kömürle Isınan Birçok Okul Doğalgaza Geçti
Çorlu Güncel

Kömürle Isınan Birçok Okul Doğalgaza Geçti

  • 22 Ağustos 2019
  • 960 Kez Okundu

Çorlu’da kömürle ısınması sağlanan birçok okul, yeni yatırımlarla birlikte doğalgaz sistemiyle ısınacak.


Uzun yıllar kömürle ısınan Reşadiye Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu bu yazın yapılan çalışmalarla birlikte doğalgaza geçti. Havanın temiz tutulması için Atatürk İlokulu gibi birçok okul Çorlu’da doğalgaza geçirildi. 
5 OKUL DOĞALGAZA GEÇTİ 
Konuyla ilgili konuşan Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Atatürk İlkokulu gibi birçok okul doğalgaza geçti” dedi. Erdoğan, Şu an itibariyle yeni yapılan binalarımız fiziksel imkân ve okulun kullanılabilirliği açısıdan çok ferah ve kaliteli ortamlarda bulunuyor. Yeni binalar dışında diğer okullarımıza da yatırımları sürdürüyoruz.  Bakanlığımızın gönderdiği ödenekten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleyle ilçemizde 5 okulumuz doğalgaza dönüştü. Çorlu’da doğalgaz çalışmalarının dışında birçok okulumuzda da çatı onarımı gibi yine büyük çalışmalar yapıldı. Küçük onarımlar dediğimiz çalışmalarda ise okullarımızın boya badana işleri yapıldı” dedi. 
Veliler Son Derece Memnun 
Okulların doğalgaza geçmesine çok sevindiklerini söyleyen öğrenci velileri gazetemize konuştu: “Atatürk İlkokulu’nda çocuğum okuyor. Geçtiğimiz yıllarda okul kömürle ısınıyordu, bizde bu sene doğalgazla ısınacağını öğrendik son derece mutluyuz. Çünkü kömür kokusu çevreyi çok olumsuz etkiliyor. Şimdi bu olumsuz etkiler ortadan kalkacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN