• Tümgeneral Ahmet Kurumahmut Atandı
  • Tümgeneral Ahmet Kurumahmut Atandı
Çorlu Güncel

Tümgeneral Ahmet Kurumahmut Atandı

  • 22 Ağustos 2019
  • 15821 Kez Okundu

5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz’ün emekliye sevk edilmesinden sonra yerine tümgeneral Ahmet Kurumahmut atandı.


Yüksek Askeri Şura kararlarında terfi alarak ve tümgeneralliğe yükselen Ahmet Kurumahmut Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı görevine atandı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında alınan kararların ardından atama ve terfi işlemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla gerçekleştirildi. Atamalar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz’ün emekliye sevk edilmesinden sonra yerine  Tümgeneral Ahmet Kurumahmut’un kısa süre sonra görevine başlaması bekleniyor. 
TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILI KOMUTAN 
28. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut, Kara Kuvvetlerinde tümgeneralliğe 4. sıradan terfi etti. Ahmet Kurumahmut, Çankırı’ya atanmış olmasına karşın buradaki görev süresinin neredeyse tamamını terörle mücadele bölgelerinden Silopi’de zırhlı birliklerin operasyonlarına komuta ederek geçirdi. Kurumahmut’un terörle mücadele bölgesindeki başarısı, terfiyi de beraberinde getirdi.
İMDAT ŞAHİN