• Başkan Yüksel Kaz Dağlarında Su Ve Vicdan Nöbetine Katıldı
Çorlu Güncel

Başkan Yüksel Kaz Dağlarında Su Ve Vicdan Nöbetine Katıldı

  • 09 Ağustos 2019
  • 954 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Çanakkale'de Kaz Dağları'nda devam eden altın madeni arama çalışmalarına tepki olarak başlatılan "Su ve Vicdan" nöbetine katılarak burada ki doğa katliamını protesto etti.

Türkiye günlerdir Kaz Dağları’nda yapılan doğa katliamına karşı ayakta dururken önce ki gün on binlerce kişinin katılımıyla “Su ve Vicdan” nöbetinin ikinci haftasına girildi. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesince organize edilen gösteriye Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve on binlerce kişi katıldı.
Kaz dağlarında maden arama şirketinin iddialara göre 195 bin ağaç kestiği belirtilirken Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel bu doğa katliamına dur demek için maden arama şirketini protesto etti. Su ve Vicdan nöbetinde CHP Ergene Belediye Meclis Üyesi Abdullah Yaman’da yer alarak Başkan Yüksel’e eşlik etti.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel. “Binlerce ağacın kesilmesiyle çevre katliamına neden olan maden arama şirketine karşı on binlerce vatandaşımız ile bizlerde bu katliama dur demek için en önde yerimiz aldık. Burada tek bir talebimiz var bu doğa katliamının durdurulması. Kaz Dağları dünyanın en çok oksijen üreten ikinci dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Ülkemiz için büyük bir değere sahip olan Kaz Dağlarını kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Geleceğimiz için doğamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.