• “Tarihimize Böyle Mi Sahip Çıkacağız?”
Çorlu Güncel

“Tarihimize Böyle Mi Sahip Çıkacağız?”

  • 01 Ağustos 2019
  • 1482 Kez Okundu

Çorlu da 200 yıllık tarihi bulunan Çukur Çeşme’nin halini gören vatandaşlar “bizler tarihimize böyle mi sahip çıkacağız” diye isyan etti.

Kumyol Caddesi üzerinde bulunan 200 yıllık tarihi çeşmeye plastik, renkli borunun konulmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Tarihi bir çeşmeye bu görüntünün yakışmadığını ifade eden vatandaşlar gazetemize konuştu: “Burası tarihi bir çeşme buraya böyle bir plastik borunun konulması, tarihe bakışımızı gösteriyor, hemen bu hatanın giderilmesi gerekiyor” dedi.

TARİHE BAKIŞIMIZ BU MU? 

Restore edilmeyi bekleyen Çukur Çeşme bir türlü restore edilmezsen, çeşmeye bağlanan plastik boru da vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, “Tarihi çeşmelerin dokusuna uygun restore edilmesi gerekiyor. Kaç yıldır bu çeşme bu şeklide duruyor. Şimdi de çeşmeye plastik bir boru bağlanmış. Bizim tarihi bakışımız bu şekilde mi? En azından dokusunu bozmadan bir çözüm bulunsaydı” dedi.

DOKUSUNA UYGUN RESTORE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Çukur Çeşme’nin hemen yakınında bulunan esnaflarda konuyla ilgili gazetemize konuştu: “Çorlu Belediyesi ekipleri su borusunu bu şekilde yapım bıraktılar. Bizler tarihi çeşmeyi bu şekilde görmek istemiyoruz. 200 yıllık tarihi bulunan Çukur Çeşme’nin dokusuna uygun restore edilmesini istiyoruz. Çorlu’daki bu türlü çeşmelerin bir an önce restorasyonu yapılmalı ve halka kazandırılmalıdır. Bu şeklideki bir görüntüyü kabul etmek mümkün değil” dedi.

SU SOKAĞA AKIYOR

Çukur Çeşme’de akan su gider olmadığı için sokağa akıyor. Çukur Çeşme suyunun sokağa akmasının doğru olmadığını söyleyen esnaflar şöyle konuştu: “Çeşmenin suyu açıldığı zaman su sokağa akıyor. Çeşmenin altında gider yok maalesef, gider olmayınca da su bu şekilde sokağa doğru akıp gidiyor. Yetkilileri tarihi Çukur Çeşme’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin