• Sarılı'dan Nüfus Müdürlüğü'yle İlgili Açıklama
Çorlu Güncel

Sarılı'dan Nüfus Müdürlüğü'yle İlgili Açıklama

  • 18 Temmuz 2019
  • 1161 Kez Okundu

Çorlu Nüfus Müdürlüğü’ndeki yoğunlukla ilgili Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı bilgilendirme de bulundu.

Çorlu Nüfus Müdürlüğü’nde işlem yapma süresi diğer nüfus müdürlüklerinden fazla olması vatandaşa da zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar Çorlu Nüfus Müdürlüğü önünde saatlerce bekleyerek işlemlerini tamamlamaya çalışıyor.

İŞLEMLER AZ SAYIDA PERSONEL İLE YAPILMAYA ÇALIŞILMAKTA

Konuyla ilgili Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı bilgilendirme açıklamasında şunları belirtti: “İçişleri Bakanlığı randevu sistemi tarafından günlük ortalama 280 kimlik kartı, 120 sürücü belgesi ve 20 pasaport randevusu ile 400-450 arasında randevu oluşturulmaktadır. Bu işlemler gün içerisinde az sayıda personel ile yapılmaya çalışılmakta olup İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği günlük personel randevu sayısı 50 olmasına rağmen 6 personel ile randevulu işlemler bitirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

GÜNDE 850 İLE 1000 KİŞİ ARASI HİZMET VERİLMEKTEDİR

Bilgilendirme açıklamasına devam eden Sarılı, “Bazı işlemlerin işlem süresi çok uzun olup, arşivden evrak temini gerekmektedir. Dönem dönem seçimlerin olması ve okul kayıtları için adreslerin sürekli yer değiştirmesi iş ve işlemleri azami seviyede artırmaktadır. Son yıllarda Romanya ve Bulgaristan vatandaşı olmak için sürekli evrak toplanması nedeni ile iş ve işlemlerimiz iki katına çıkmıştır. Personelimiz Çorlu Nüfus Müdürlüğü’müzde günde ortalama 850-1000 kişiye hizmet vermektedir” dedi.

İmdat Şahin