• Saadet Partisi Zamları Protesto Etti
Çorlu Güncel

Saadet Partisi Zamları Protesto Etti

  • 17 Temmuz 2019
  • 1144 Kez Okundu

Büyükşehir Belediyesi’nden üst üste yapılan zamlar tepkileri de beraberinde getirdi. Saadet Partisi ulaşıma yapılan zamlarla ilgili bir toplantı yaparak zamları protesto etti.

Son dönemde yapılan zamlar vatandaşı mağdur ediyor diyen Saadet Partisi il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından zamları ardı ardına sıraladı. Otopark ücretlerine zam yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şimdi de Çorlu şehir merkezindeki toplu taşıma ücretlerine zam yaptı” dedi.

4 KİŞİLİK AİLENİN ULAŞIM GİDERLERİ 600 LİRAYI BULUYOR

Konuşmasını sürdüren Murat Vakitçi, “Yapılan yeni zamların ardından Çorlu şehir merkezindeki toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi. Böylece, tam bilet ücreti 2,75 TL’den 3 TL’ye indirimli bilet ücreti de 1,75 TL’den 2 TL’ye yükseltildi. Bu zamlar halkımızı mağdur etmektedir. Çorlumuzun geneli asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlarımızdır.4 kişilik bir ailenin ulaşım gideri günlük bir kere gidiş-dönüş olarak hesaplarsak ayda 600 lira yapar” dedi.

BELEDİYELER KAR ETMEK İÇİN ÇALIŞMAZ

“Şahsen ben de bizatihi ulaşımda toplu taşıma kullanan bir vatandaşım” diyen Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, “Ve bu durumun bizzat içinde yaşamam sebebiyle her gün vatandaşlarımızla iç içeyiz. Vatandaş indirim beklerken bindirim yapılması zulüm olmuştur. Bizler vatandaşlarımızın sesini size duyurmak için bu açıklamayı yapıyoruz. Bize hemen "TEKPARK zarar ediyor" diye bir savunma yapmayın lütfen. Çünkü özrün kabahatinden beter. Belediye vatandaşına hizmet için vardır. Belediye kar etmek için çalışmaz. 60 bin öğrencimiz var Çorlumuzda. Bu kardeşlerimizin mağduriyeti ne olacak? Hiçbir şey bilmiyor ve yapamıyorsanız İBB Başkanı Sayın İmamoģluna sorun, Ulaşımda nasıl indirim yapılır diye” dedi.

HALKIN MAĞDURİYETİNİ ORTADAN KALDIRINIZ

“Lütfen vatandaşı mağdur etmekten vazgeçiniz” diyerek yöneticileri uyaran Vakitçi, ilçeler arası ulaşımında kalitesiz ve yüksek ücrette olduğunu belirtti. Murat Vakitçi, “Ayrıca ilçeler arası ulaşımdaki ücretler de fahiş ve kaliteden uzak durumdadır. Bu konunun da acil ele alınması gerekmektedir. Biradan sizlerin aracılığıyla TEKPARK, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Meclisime çağrı yapıyoruz. En kısa sürede ulaşım konusunda halkımızı rahatlatacak bir güncelleme yapınız.  Halkımızın mağduriyetini ortadan kaldırınız. Hizmet yapmak istiyorsanız işte size hizmet fırsatı” dedi.

İmdat Şahin