• Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Tek Yürek Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu Tek Yürek Oldu

  • 16 Temmuz 2019
  • 1137 Kez Okundu

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümünde Çorlu yine tek yürek oldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Çorlu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlik Çorlu Şehitliği’nde başladı. Şehitlikte akşam namazını kılan vatandaşlar, buradan Atatürk Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

ATATÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜLER

Çorlu Şehitliği’nden başlayan yürüyüş kortejinin en önüne Atatürk Bayrağı açıldı.  Yürüyüşe Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Meydanı’na gelen kortej ilk önce saygı duruşunda bulunarak daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Kuran tilavetinden sonra Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı vatandaşlara seslendi.

MİLLETİMİZ ADINA BİR DESTANDIR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde ilk konuşmayı yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şöyle konuştu: “15 Temmuz hain darbe girişimi siyasi partilerin direnme hakkı sayesinde başarısızlığa uğratıldı. Bu nedenle ki yüce meclis tek vücut olarak hain namlulara direndiği vatandaşlarımızın darbecilere geçit vermediği memleketimiz için önemli bir gün ve milletimiz adına bir destandır. Sokaklarda şehit olma pahasına teröristeler direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız yüce meclisin çatısı altına toplanarak parlamenter sisteme sahip çıkan milletvekillerimiz meclisimizin kahramanlarıdır. Toplum olarak 15 temmuz tarihinde demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutacaktır. Darbe girişiminin arkasındaki karanlık emellere geçit vermemenin, en etkili yolu birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmektir. 15 Temmuzdan alacağımız en büyük ders ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek için mutlaka demokrasimizi geliştirmemiz ve hukuk sistemimizi yeniden tesis etmemiz gerekir” dedi.

KARA BULUTLARI ANCAK KOL KOLA GİREREK DAĞITABİLİRİZ

Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, “Ülkemizin üzerinde oynanan dolaşan kara bulutları ancak kol kola omuz omuza aramızdaki ayrılıkları bir kenara bırakarak tek vücut olarak def edebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet üzerine çıkacaktır. Buna inanıyorum. Kurtuluş bağımsızlık ve özgürlüğümüz için Cumhuriyet ve demokrasimizin korunması için hayatlarını kaybeden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

BU MİLLET İÇİNDE KAHRAMANLAR BARINDIRIYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptığı konuşmada, Türk Milleti içinde kahramanlar barındırıyor dedi. Yel, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tam üç yıl önce tamda bu saatlerde haince, alçakça, kalleşçe, tarihimizin hiçbir döneminde görmediğimiz hainler darbe girişiminde bulundu. Ama bu millet içinde öyle kahramanlar barındırıyor ki hainler ister içerden olsun ister dışardan olsun, her daim hainin karşısını çıkıyor ve çıkacaktır. Bizim atalarımızdan gelen bir geleneğimiz var, biz kimseye ülkemizi teslim etmeyiz. Alparslan da Ulubatlı Hasanda olan ruh bugün 15 Temmuz direnişinde bulunan kahramanlarda var. 15 Temmuzda kahramanlar artık yağma yok milli irade var dedi. Milletimiz o gece büyük bir başarı göstererek, hiçbir güce bu toprakları çiğnetmeyeceğini gösterdi. Namık Kemal’in dediği gibi “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; Yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini” bizim milletimiz o gece vatanımızı kurtarmıştır” dedi.

 MİLLET DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTI

Konuşmasını sürdüren Mustafa Yel, “O gece milletimizin inandığı bir lider vardı Recep Tayyip Erdoğan, onun arkasında Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine durmadan yürüyecek bir millet vardı. Bu millet demokrasisine sahip çıktı. Bugün Mehmetçiğimiz Pençe 2 harekâtıyla, daha önce Zeytin Dalı, Afrin harekâtıyla vatanımıza sahip çıkıyorsa, 15 Temmuz da milletimiz vatanına sahip çıktı” dedi. 

ÜLKEMİZ DEVLETİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğini düzenleyen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’da yaptığı konuşmada, ülkenin devleti ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu kaydetti. Sarılı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Hepsinin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı Terör Örgütünün yapmış olduğu darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da 25/10/2016 tarihinde yapılan değişiklikle Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR

Konuşmasını sürdüren Sarılı, “Türkiye böyle bir darbe girişimi kaşsında dahi, demokrasiden vazgeçmemiş, hedeflerinden uzaklaşmamış ve kendi kararlarını kendi veren, güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ’nün önce Yargı ve Polis içindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimiz içerisinde kümelenmiş üniformalı teröristleri ile ülkemizin geleceğine kastettiği sürekli hatırda tutulmalıdır. FETÖ ile mücadelemiz, yurt içinde ve yurt dışında, hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

ALANDA TÜRK BAYRAĞI HÂKİMDİ

Konuşmaların ardından bando takımı sevilen marşları söylerken, bando takımından sonra destan şiirleri okundu. Bando takımı marşlarına katılımcılarda bayrak sallayarak destek verdi.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği geç saatlere kadar devam etti.

İmdat Şahin