• Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlanıldı
  • Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlanıldı
  • Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlanıldı
  • Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlanıldı
Çorlu Güncel

Ergene'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlanıldı

  • 16 Temmuz 2019
  • 1107 Kez Okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ergene’de düzenlenen çeşitli etkinlikler ve anma programları ile kutlanıldı.

Ergene Kaymakamlığı tarafından Ergene’de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  ilk olarak Ergene Velimeşe Şehitliği’ndeki şehitlerin mezarları başında Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Şehitlikte gerçekleşen programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şenol Doğramacı, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Gaziler, Şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Velimeşe Mahallesinde bulunan Belediye parkında 15 Temmuz resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Sergi açılışından sonra Velimeşe Merkez Camii’nde şehitler anısına Mevlid-i Şerif okutuldu ve ikramlar dağıtıldı. Gündüz düzenlenen program Kara yolları bahçesinde 15 Temmuz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir hatıra ormanı ziyaret ederek sonlandı.

Akşam programı Ergene İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Abdül Kadir Geylani cami önünde toplanıp “Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü" ile başladı. Yüzlerce vatandaş Cumhuriyet mahallesinden Yeşiltepe Mahallesinde bulunan ve Ergene Belediyesi tarafından yapılan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir parkına yürüdü. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir park açılışının ardından anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik anma programı günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ve video gösterilerinin ardından son buldu.