• Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
  • Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
  • Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
  • Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
  • Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
Çorlu Güncel

Kahraman 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

  • 16 Temmuz 2019
  • 1122 Kez Okundu

15 Temmuz Şehitleri Anma, Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle Çorlu Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için Çorlu Şehitliği’nde dualar okundu. Düzenlenen programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, İlçe Jandarma Komutanı Birkan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, sivil toplum kuruluşları başkanları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

İSTİKLAL MARŞI GÜR SESLE OKUNDU

Çorlu Şehitliğinde düzenlenen programda katılımcılar başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcılar Kuran-ı Kerim tilaveti için şehitlikteki şehit mezarlığına gitti.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Şehit mezarlarının başına gelen Çorlu protokolü ve vatandaşlar, burada Kuran-ı Kerim tilaveti dinledi. Çorlu İlçe Müftülüğü Din Görevlileri tarafından yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından program sona erdi.

ÇORLU OLARAK LANETLİYORUZ

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, program sonunda yaptığı konuşmada “15 Temmuz Şehitlerimizi anmak için düzenlediğimiz programa katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çorlu olarak 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” dedi.

CAMİDE MEVLİT OKUTULDU

Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen programın ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına Süleymaniye Camii’nde mevlit okutuldu.

İmdat Şahin