• “Kurban Bağışlarını Şubemizden Yapabilirler”
Çorlu Güncel

“Kurban Bağışlarını Şubemizden Yapabilirler”

  • 16 Temmuz 2019
  • 930 Kez Okundu

Kurban Bayramı yaklaşırken Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz, kurban bağışlarının başladığını ifade etti.

Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz yaptığı açıklamada kurban bağışı yapmak isteyenlerin Kızılay Çorlu Şubesi’ne gelerek bağışlarını yapabileceğini belirterek; “Bağış yapmak isteyen vatandaşlar gelip şubemizden yapabilir, bu sene kurban bağışları, yurt içi 850 lira, yurt dışı 725 lira olarak belirlendi” dedi.

AMACIMIZ YURT İÇİNDE 70 BİN HİSSE VEKALETİ ALMAK

Konuşmasını sürdüren Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz, “Bu senede kurban bağışlarını Türk Kızılay’ına vererek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Kurban Bereketini yıl boyu yıl boyu yaşatıyorsan, hilal olsun Türkiye, hilal olsun Çorlu sloganıyla bu kampanyayı başlattık. Hedefimiz yurt içinde dağıtılmak üzere 70 bin hisse, yurt dışında dağıtılmak üzere 110 bin hisse kurban vekâletini alarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Dünyanın 54 ülkesinde 81 noktasında, Türkiye’de de 81 ilin 100 noktasında 2500 Kızılay çalışanı ile bu kurban kampanyası çalışmasını yürüteceğiz” dedi.  

ŞUBEMİZDEN YAPMALARINI RİCA EDİYORUZ

Alican Yılmaz kurban bağışlarını yapacak vatandaşların öncelikli olarak şubeden yapmalarını rica ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlar Çorlu Kızılay Şubesi’ne gelerek bağışlarını yapabilirler. Bunun dışında Orion Alışveriş Merkezi’ne bir stant açacağız oradan yapabilirler. Ayrıca Kızılay.org.tr sitesinden de giriş yapılarak internet üzerinden 4 taksit imkânıyla da kurban bağışında bulunabilirler. Şubemize gelip yaparlarsa daha verimli olabiliyor Çorlumuz açısından. Çünkü bizim topladığımız kurban bağışları bize konserve olarak geri dönüyor. Ne kadar kurban bağışı yaparsak o miktarda konserve geliyor, bizde bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine bunu dağıtıyoruz” dedi.

 KURBAN BAĞIŞI YURT İÇİ 850 TL

“Kurban bağışı yapan vatandaşlara kurbanlarla ilgili bilgiler telefon üzerinden, mail üzerinden ve internet sitesi üzerinden bilgiler verilecek” diyen Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz, “Kurban fiyatları yurt içi 850 lira, yurt dışı kurban bağışları 725 lira olarak belirlendi. Kurban bağışlarının uygun olmasının nedeni Kızılay kar marjı gütmüyor. Dışardaki fiyatlardan daha uygun” dedi.

İmdat Şahin