• Trafik Sorununa Büyük Çözüm
  • Trafik Sorununa Büyük Çözüm
  • Trafik Sorununa Büyük Çözüm
  • Trafik Sorununa Büyük Çözüm
Çorlu Güncel

Trafik Sorununa Büyük Çözüm

  • 01 Temmuz 2019
  • 3578 Kez Okundu

Çorlu’nun Emlak Konutları Bölgesi’ndeki trafik sorununu gidermek için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütülmeye başlandı.

Çorlu’nun gelişen bölgelerinin başında yer alan Emlak Konutları bölgesine D-100 Karayolu üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen köprülü kavşak çalışmasıyla bölgeye farklı giriş-çıkış güzergâhları planlanarak Emlak konutları bölgesindeki trafiğin rahatlaması amaçlanıyor. Bu çalışmaların dışında Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyeleri Orion kavşağında kısa süre içerisinde yol genişletme ve kavşak düzenlemesi çalışması yaparak bu bölgedeki trafik sorununu da büyük ölçüde azaltmayı planlıyor. 
2017 YILINDA KÖPRÜLÜ KAVŞAK İHALESİ PLANLANDI
Konuyla ilgili Çorlu Belediyesi Fen İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan gazetemize bilgi vererek, Emlak Konutları Bölgesi’ne D-100 Karayolu üzerinde yapılacak köprülü kavşak ile alternatif giriş ve çıkışların olacağını ifade etti. Tunçcan: “2017 yılında Köprünün İhalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış Karayollarına da onaylatılmış. 16 Mayıs 2017 yılında Karayolları Kınalı ayrımı ve Havalimanı arasındaki yol güzergâhının üst yapısı ve sanat yapılarıyla ilgili ihaleye çıkılmış burada Büyükşehir’in projelendirdiği köprülü kavşakta bu proje kapsamına dâhil edilmiş. İhaleyi Emiroğlu İnşaat Taahüt Sanayi Limited Şirketi almış” dedi. 
ÇALIŞMALAR BU YILSONU BİTECEK
Orion Kavşağındaki trafik yoğunluğunu hafifletmek için D-100 karayolları üzerindeki yol çalışmaların bu yılsonunda biteceğini ifade eden Tunçcan; “Şu anda D-100 karayolu üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından servis yollarının imalatı yapılıyor ve köprünün yıkım ve imalat sürecinde trafik yan yollardan verilecek. Bitiminde ana yol üstten geçecek altta rotary bir kavşak oluşacak. Muhtemelen planlamalara göre de yeni yıla kadar bitirilmesi planlanıyor” dedi. 
ORİON KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI PLANLIYORUZ
“Bu projeyle birlikte Orion kavşağındaki trafik rahatlayacak” ifadelerini kullanan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan; “Bunun dışında Orion Kavşağında bir düzenleme yapılacak. Orada bir genişletme çalışması yapacağız, genişletme çalışmasını Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Beledisi olarak birlikte yapacağız. Orion Kavşağındaki genişletme çalışmasıyla ilgili de planlama yapıyoruz. Yakın bir süreçte orada da bir çalışma yapılacak” dedi.
İmdat Şahin