• Mahalleli Binlerce İmza Topladı
Çorlu Güncel

Mahalleli Binlerce İmza Topladı

  • 17 Haziran 2019
  • 1140 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi Muhtarı Cemile Doğru ve mahalle sakinleri mahallelerine Pazar yeri kurulması için binlerce imza topladı.

Pazar Yeri için mahallede binlerce vatandaşın imza verdiğini ifade eden Nusratiye Mahalle Muhtarı Cemile Doğru gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Doğru, Perşembe Pazarı’nın ve Atakent Kapalı Pazaryeri’nin mahallelerine çok uzak olduğunu belirterek, özellikle yaşlı vatandaşların gidip gelmesinin zor olduğunu ifade etti.

PAZAR YERLERİ MAHALLEMİZDEN ÇOK UZAK

Şu andaki mevcut olan Perşembe Pazarı ve Atakent Kapalı Pazar Yeri Mahallemize çok uzak diyen Nusratiye Mahalle Muhtarı Cemile Doğru; “Perşembe Pazarı ve Atakent Kapalı Pazar Yeri mahallemize çok uzak. Salı Pazarı, kapalı Pazar alanının yapılmasıyla birlikte daha uzağa taşındı. Nusratiye Mahallesi’nden pazara gitmek isteyen bir vatandaşımız binbir güçlük çekiyor. Perşembe Pazarı da mahallemize uzak hem de, Perşembe pazarı çok kalabalık” dedi.

ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZI İLGİLENDİRİYOR

Nusratiye Mahallesi’nin nüfusunun 20 bin olduğunu belirten Cemile Doğru, “Sadece bizim mahalle için değil Bahçelievler Bölgesi içinde bizim mahallede kurulacak bir Pazar yeri daha kolaylık olacaktır” dedi. Doğru, “Nusratiye Mahallesi 20 bin nüfusa sahip, Bahçelievler bölgesindeki vatandaşlarda mahallemizde kurulacak bir Pazar yeri için rahat edecektir. Yani on binlerce vatandaşı ilgilendiren bir durum. Mahallemize Pazar yeri olmasını istiyoruz” dedi.

GEÇİCİ OLARAK AÇIK PAZAR KURULABİLİR

Konuşmasını sürdüren Nusratiye Mahalle Muhtarı Cemile Doğru, “Kapalı Pazar yeri için belediyenin bütçesinin olmadığı söyleniyor ama geçici olarak kapalı Pazar yeri yapılana kadar açık Pazar kurulabilir. Poyraz ve Uğur Mumcu Caddelerimiz açık pazarın kurulması için uygun yerler. Cumartesi kurulacak bir Pazar mahallelimizi ve bölge halkımızı çok rahatlatacaktır. Bizler yetkililerden sorunumuza çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi.

İMZALARI BELEDİYE İLETECEĞİM

Nusratiye Mahalle sakinlerinin imzalarını Çorlu Belediyesi’ne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştıracaklarını ifade eden Cemile Doğru, “En kısa zamanda imzaları Çorlu Belediyesi’ne ve Tekirdağ  Büyükşehir Beledisine ileteceğim. Umarız imzalarımız etkili olur ve belediyede bu konuda gerekli adımları atar. Bu sıkıntı ortadan kalmış olur” dedi.

SU SIKINTIMIZ ÇÖZÜLDÜ

Nusratiye Mahallesi’nde su sıkıntısı yaşandığını TESKİ’nin bu sorunu çözdüğünü ifade eden Nusratiye Mahalle Muhtarı Cemile Doğru şöyle konuştu: “Nusratiye Mahallesi’nde su sıkıntısı yaşanıyordu, TESKİ Müdürü Atilla Bey ile görüştük, dilekçemizi işleme koydular ve mahallemizdeki su sıkıntısı çözülmüş oldu” dedi.

İmdat Şahin