• Ergene Belediyesi Dünya Çevre Gününü Kutladı
Ergene

Ergene Belediyesi Dünya Çevre Gününü Kutladı

  • 17 Haziran 2019
  • 1958 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından Dünya Çevre gününde Ergene İlçesi Velimeşe Mahallesinde bulunan Koruluk piknik alanında düzenlenen etkinlik ile kutlanıldı. Etkinlik çerçevesinde Koruluk içinde bulunan çöpler Ergene Belediyesi tarafından toplanıldı.

5 Haziran Dünya Çevre gününün Bayram tatiline denk gelmesi sebebiyle Ergene Belediyesi hafta sonu düzenlemiş olduğu etkinlik ile Dünya Çevre gününü kutladı. Velimeşe mahallesinde bulunan Koruluk piknik alanında ki etkinlikte Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Ayça Albayrak, Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Ergene İlçe Başkanı, Mahalle Muhtarları, Çevre Koruma ve Ambalaj Atılları Değerlendirme Vakfı ile Ergene Belediyesi Temizlik İşleri personelimiz Korulukta yerlere atılmış olan çöpleri topladılar.

Ergene Belediyesi Temizlik İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğumuzun olduğu hususuna vurgu yaparak, “Bugünde doğal kaynakların özenli ve dikkatli bir şekilde kullanılması, geri dönüşümün ekonomiye katkısı, atıkların ayrı biriktirilmesi ile çevre bilincinin yaygınlaştırılması önemi vurgulanmaktadır. Hayat kalitemizin arttırılması temiz bir çevre ve doğal kaynaklarının dengeli kullanımı ile mümkündür. Gelecek nesillere daha temiz bir dünya, daha temiz bir Ergene bırakmak istiyoruz. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl Haziran ayının ilk haftası mahallelerimizde kapıdan kapıya bilinçlendirme çalışması yapmaktayız. İlçelerimizde ağaçlandırma çalışmaları her yıl aralıksız devam etmektedir. İlçe genelindeki okullarımızda Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşüme kazandırılması ve Sıfır Atık hususunda öğrencilerimize bilgilendirme sunumları yapmaktayız. Çevre temizliğine önem veriyor ve halkımıza bu hizmeti kesintisiz olarak en kaliteli şekilde sunuyoruz” dedi.