• Alt Yapı Çalışmaları Başka Bahara Kaldı
  • Alt Yapı Çalışmaları Başka Bahara Kaldı
  • Alt Yapı Çalışmaları Başka Bahara Kaldı
  • Alt Yapı Çalışmaları Başka Bahara Kaldı
Çorlu Güncel

Alt Yapı Çalışmaları Başka Bahara Kaldı

  • 15 Haziran 2019
  • 1161 Kez Okundu

Çorlu Kemalettin Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimden sonra başlayacağı belirtilen alt yapı çalışmaları başka bahara kaldı.

Yağmur suyu giderinin mahallede bulunmaması ve kanalizasyon giderlerinin de aksak olması nedeniyle mahallede alt yapı çalışması isteyen Kemalettin Mahallesi sakinlerinin umutları başka bahara kaldı.

SEÇİMDEN SONRA BAŞLAYACAĞI BELİRTİLMİŞTİ

Kemalettin Mahallesi’nin alt yapı sorunu yıllardır devam ediyor. Seçimden önce başlaması planlanan alt yapı çalışmaları seçimlerden sonra başlayacağı belirtilmişti. Kemallettin Mahalle Muhtarı Aydemir Taşdemir’in dilekçesine cevap veren TESKİ alt yapı çalışmasının önümdeki dönemde değerlendirmeye alacağını belirtti. Kemalettin Mahallesi’nin birçok noktasında yağmur suyu hattının bulunmadığını belirten Kemalettin Mahalle Muhtarı Aydemir Taşdemir şöyle konuştu: “Mahallemizde yağmur suyu gideri yok, TESKİ’yi dilekçeyle başvurduk onlarda, önümüzdeki dönem değerlendirmeye alınacak cevabını verdi” diye konuştu.

TESKİNİN DİLEKÇESİNİ MUHTARLIĞIN CAMINA ASTI

“Ben daha önceden TESKİ’de çalışan ve muhtar seçilen birisiyim” diyen Kemalettin Mahalle Muhtarı Aydemir Taşdemir,  “Bu alt yapı sıkıntılarını bilen insanlardanım. Bizim mahallemizde alt yapı maalesef yok, alt yapı olmadığı için üst yapıda yapılmıyor. Yel Değirmeni Sokağı ve Atilla Caddesi’nde, Çerkezköy Caddesi, Dere Caddeleri bunlardan giden su yüzeyden akıyor ve vatandaş büyük sıkıntı yaşıyor. Bizde ne yapıyoruz, bu sıkıntılarla ilgili dilekçe yazıyoruz, dilekçelerimize sürekli red cevabı geliyor. Bir tanesini muhtarlığın camına yazdım en azından halkımız görsün diye. Gerekçe olarak sizin mahallenizde yağmur hattı yok, kanalizasyona bağlayamayız diyorlar. Yağmur hattını mahalle muhtarı yapacak değil, bunu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapacak. Yapsınlar o zaman, sonuçta bu mahallede bir sıkıntı var” dedi.

VATANDAŞLARDAN 180 LİRA PARA ALINIYOR

Mahallede kanalizasyon kanallarının ve rögarların tıkanması sonucu açmaya gelen TESKİ ekiplerinin faturayı vatandaşa kestiğini ifade eden Taşdemir, şöyle konuştu: “Kanalizasyon da sıkıntılı, sürekli kanalizasyon rögarları tıkanıyor. Vatandaşımız  180 lira rögar açtırma parası ödüyor. Her TESKİ geldiğinde 180 lira yazıyor. Bu kanalizasyonu vatandaşlar yapmadı, belediye yaptı. Belediyenin hatasını vatandaşlar ceplerinden ödüyorlar. O zaman düzgün kanalizasyon hatları döşensin ve bir daha tıkanmasın vatandaşta cebinden para ödemesin” dedi.

İmdat Şahin