• Erdim Noyan Ve Gülçin Babaoğlu'ndan Nkü'ye Ziyaret
Çorlu Güncel

Erdim Noyan Ve Gülçin Babaoğlu'ndan Nkü'ye Ziyaret

  • 15 Haziran 2019
  • 1013 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülçin Babaoğlu, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’e ziyarette bulundu.

NKÜ rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Erdim Noyan ve Dr. Gülçin Babaoğlu, otizmli çocukların eğitimi ve desteklenmesi üzerine Tekirdağ İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile geliştirilen projeye Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin de katılımı hususunda görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine staj olanakları, ilk ve orta öğretimde yer alan otizmli kaynaştırma öğrencilerine gerçekleştirecekleri destek ve buna yönelik olası eğitimler konuları değerlendirildi.

 

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin de engelli bireyler hususunda NKÜ’nün hassas olduğunu belirterek “Engelsiz bir toplumsal hayatın inşasında Üniversitemiz kurumsal sorumluluklarını gerek altyapı ve tesisleşmesiyle, gerekse yıl içinde gerçekleştirdiği farkındalık faaliyetleriyle yerine getirmektedir” dedi.

 

Rektör Şahin, “Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulumuz engellilerle ilgili ‘Mekânda Erişim’ konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazanarak Üniversitemizi gururlandırdı. Üniversitemiz Rektörlük Binası, Tıp Fakültesi Dekanlığı Morfoloji binası, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Merkezi Derslikler ise aynı dalda ödüle aday olmaya hak kazandı” diyerek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de bu yöndeki çalışma ve düzenlemeleriyle ödüle layık görüldü. Dedi.

 

Prof. Dr. Mümin Şahin ayrıca “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Üniversitemizde bir etkinlik düzenledik. Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduklarını, engelsiz bir toplumsal hayatın vazgeçilmez olduğunu ve bunun sağlanmasında Üniversitemizin de gerekli adımları atması gerektiğini düşünüyorum” diyerek bu yöndeki tüm çaba ve girişimlere olumlu baktıklarını ifade etti.