• Şiddete Karşı Eğitim Sendikalarından Ortak Tavır
Çorlu Güncel

Şiddete Karşı Eğitim Sendikalarından Ortak Tavır

  • 14 Haziran 2019
  • 2055 Kez Okundu

Geçtiğimiz günlerde Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ndeki öğretmenlerin ve okul çalışanların öğrenci ve velisi tarafından darp edilmesine eğitim sendikaları ortak tavır gösterdi.

Çorlu’daki Eğitim sendikalarından Eğitim Birsen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen temsilcilikleri Çorlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmemelerine ve çalışanlarına yapılan saldırıya karşı ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması okul önünde yapılırken ortak basın açıklamasını Eğitim İş Hukuk Sekreteri Eser Sönmez okudu.

EĞİTİM SENDİKALARI OLARAK OLAYIN KARŞISINDAYIZ

“Çorlu’da bu lisede, sene içerisinde sorumluluklarını yerine getirmeyen, öğrencilik bilincinden uzak bir öğrenci, yine sorumluluk bilinci oluşmamış velisi tarafından meslektaşlarımıza ve bir okul çalışanına hakaret, tehdit ve darp uygulanmıştır” diyen Eser Sönmez, şöyle devam etti: “ Hiçbir sendika ayrımı yapmadan arkadaşlarımıza yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının, şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Giderek artış gösteren, bazısı yaralanmalara, bazısı ölümlere varan bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğinin itibarını attıracak politikalar beklemektedirler” dedi.

HERKESİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Konuşmaya devam eden Eser Sönmez, “Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Son dönemde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin, şiddetin esiri olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ÖĞRETMENLER SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

“Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle; Çorlu Eğitim Bir Sen, Çorlu Eğitim-İş, Çorlu Türk Eğitim Sen ve Çorlu Eğitim Sen temsilcilikleri olarak bu olayın tekil değil, genel durum için ibret verici olduğunun altını çiziyoruz” ifadelerini kullanan Eğitim İş Hukuk Sekreteri Eser Sönmez, “Bu rezil durum, sadece o öğrencinin ve velisinin değil,  öğretmenleri itibarsızlaştıran, kendisini değersiz ve savunmasız hissettiren eğitim politikalarını yaratanların ayıbıdır. Biz gerçek derdi öğretmenlik mesleği, onuru, özlük hakları ve geleceğimizin teminatı öğrenciler olan, eğitim emekçileri olarak; ben yaptım oldu dedirtmeyeceğiz, meslek onurumuza sahip çıkmaya devam edecek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesilleri emanet edecek kadar güvendiği öğretmenlerin, dünyanın en saygın ve topluma faydalı mesleklerinden birini icra ettiğini, inkar edenlerin yüzüne her fırsatta vuracağız! Çarşamba günü yaşanan bu şiddet olayı karşısında tüm yetkililerin üzerine düşen görevi ivedilikle yerine getirmesini bekliyor ve talep ediyoruz. Şiddete maruz kalan eğitim emekçisi arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, yaşanan bu olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

ASLA MÜSEMMA GÖSTERMEYİZ

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ise yaşanan olay nedeni ile büyük üzüntü duyduğunu ve yapılacak olan çalışmanın ardından gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi. Kaymakam Sarılı, “Gerekli çalışmalar başladı. Yapılacak soruşturma neticesinde belli olacak. Elimize net bir görüntü ulaşmadı. Çok tasvip ettiğimiz konular değil. Bu tür faaliyetlere asla müsemma göstermeyiz. Konu savcılığa intikal etti. Gerçek neyse ortaya çıkacak” dedi.

 

İmdat Şahin