• Çorlu'da Göç Sempozyumu
Çorlu Güncel

Çorlu'da Göç Sempozyumu

  • 11 Haziran 2019
  • 1180 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından Bulgaristan Türklerinin 1989 zorunlu göçünü 30. yıl dönümünde uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Dünya tarihinde kırılma noktası olan Bulgaristan Türklerinin 1989 zorunlu göçünün 30. yıl dönümünde asimilasyon ve baskılara karşı direniş uluslararası sempozyum ile anılacak. Bulgaristan Türklerinin asimilasyon ve baskıya karşı direnişi ile 1989 yılında yaşanan zorunlu göçün 30. yılında düzenlenen sempozyum Çorlu Belediyesi tarafından Ankara Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirilecek.

 

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Mustafa Türkeş'in yapacağı sempozyuma konuşmacı olarak Levent Kayapınar, İlker Alp, Ayşe Kayapınar, Evgenia İvanova, Fırat Yaldız, Ayşegül İnginar Kemaloğlu, Ahmet Cebeci, Elif Kıran, Elif Baksı, Erhan Vatansever, Maria Vasilikiotou, Emin Atasoy, Mihail İvanov, Deyan Kyuranov, İbrahim Kamil, Zeynep Zafer, Abidin Karasu, Metin Edirneli, Emine İnanır, Neshen Gyunanova Isaeva-Gyunesh, Cengiz Yolcu, Mehmet Hacısalihoğlu, Neriman Hacısalihoğlu, Stoyan Dinkov, Gülbahar Kurtuluş, Sercan Eklemezler, İsa Cebeci, Lilyana Alexandrieva, Tetsuya Sahara, Tomazs Kamusella, Haydar Eren Akın, Nurcan Özgür Baklacıoğlu, Beycan Hocaoğlu, Safiye Karasu, Sercan Eklemezler, Selda Adiloğlu, Kader Özlem ve Rumen Petrov katılacak.

 

Beş oturumdan oluşacak sempozyumda oturumları Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Emine İnanır, Doç. Dr.  Neriman Ersoy Hacısalihoğlu, Prof. Dr. İlker Alp, Prof. Dr.  Zeynep Zafer, Prof. Dr.  Nurcan Özgür Baklacıoğlu, Prof. Dr.  Mustafa Türkeş, Prof. Dr. Emin Atasoy ve Prof. Dr. Levent Kayapınar yönetecek.

 

5. ve son oturumda göç öncesi ve sonrasında yaşananların anlatılacağı sempozyum Prof. Dr. Ayşe Kayapınar moderatörlüğünde yapılacak genel değerlendirme oturumu ile sona erecek.