• Patates Ve Soğanda Tansiyon Düştü
Çorlu Güncel

Patates Ve Soğanda Tansiyon Düştü

  • 22 Mayıs 2019
  • 883 Kez Okundu

Geçtiğimiz aylarda fiyatı 5 liranın üzerine çıkan patates ve soğanda tansiyon düştü. Pazar tezgâhlarında patatesin kilosu 4 liradan, soğanın ise 2 lira 50 kuruştan alıcı buldu.

Türkiye gündemini fiyatıyla uzun süre meşgul eden patates ve soğan fiyatları düştü. Vatandaşlar patates ve soğanın fiyatlarından memnun olduklarını ifade ederken pazarcılar patatesin yerli olmadığını Mısırdan ithal edildiğini ifade etti.

FİYATLAR ŞU ANDA UYGUN

Geçtiğimiz aylarda fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlar patates ve soğanın şu anda fiyatının normal olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, “Geçtiğimiz aylarda fiyatlar çok yüksekti bir ara 5 liranın üzerine çıktı. Şimdi yaz aylarının da gelmesiyle fiyatlar düşmüş. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan soğan ve patatesi şimdi gönül rahatlığıyla alabiliyoruz” dedi. Pazarcılarda yeni fiyatların uygun olduğunu vatandaşın rahatlıkla alabildiğini ifade etti. Gazetemize bilgi veren pazarcılar özellikle patatesin yerli olmadığını Mısır patatesi olduğunu ifade ettiler.

TEZGÂHLARDA KİRAZ 9 LİRA

Kiraz mevsiminin başlamasıyla tezgâhlarda yerini alan kiraz 9 liradan satılıyor. Tezgâhları kırmızı rengiyle süsleyen ve yaz meyvesi olarak bilinen kirazın fiyatının yaz ortalarına doğru daha da düşeceği belirtildi. Vatandaşlar, “Yaz meyvesi olan kiraz tezgâhlarda yerini aldı, fiyatı biraz düşük bütçeli aileler için fazla olsa da yine bazı aileler alabiliyor” dedi. Pazarcılar ise şu anda 9 lira olan fiyatların yaz ortalarına doğru 6 liraya kadar düşeceğini belirtti.

PAZARDA RAMAZAN YOĞUNLUĞU YAŞANDI

Ramazan Ayı dolayısıyla vatandaşlar Kapalı Pazar yerini doldurdu. İftarda ve sahurda yedikleri yiyecekleri alan vatandaşlar Pazar çantalarını doldurdular. Pazarın çok kalabalık olduğunu belirten pazarcılar; “Ramazan için insanlar alışveriş yapıyor. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte vatandaşlar iftarlık ve sahurda yiyecekleri sebze meyve ve kahvaltılıkları alıyorlar. Ramazan yoğunluğundan bizde memnunuz” dedi.

İmdat Şahin