• “Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”
  • “Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”
  • “Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”
  • “Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”
  • “Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Herkese Eşit Hizmet İstiyoruz”

  • 21 Mayıs 2019
  • 1540 Kez Okundu

Çorlu’da Rumeli Mahallesi’nde yeni yapılan villaların yolları asfaltlanıp kaldırımları yapılırken, villaların hemen yakınında bulunan gelir durumu daha düşük vatandaşların oturduğu sokakların yolları ise yıllardır yapılmayı bekliyor.

“AYRIMCILIĞA SON VERİN”

Çorlu’da Rumeli Mahallesi’nde bulunan Başak, Esmeray, Pembegül, Ürgüplü gibi birçok sokakta oturan vatandaşlar sokaklarındaki yollarının asfaltlanmasını istedi. Bu duruma tepki göstererek yetkililere seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar; “Bizler yıllardır burada oturuyoruz ne yolumuzda asfalt var nede kaldırım. Bizim yanı başımızda yeni yapılan villaların yolları asfaltlanıyor, kaldırımları yapılıyor. Bu yapılan adalet midir, hak mıdır, hukuk mudur. Yetkilerden bu ayrımcılığa son vererek herkese eşit hizmet vermelerini istiyoruz” dediler.

20 YILDIR BU HALDE

Rumeli Mahallesi’nde oturan vatandaşlar 20 yıldır evlerinin bulunduğu sokakların asfaltlanmadığını ve bir an önce asfaltlanmasını istedi. Vatandaşlar, “Bizler 20 yıldır burada ikamet ediyoruz, 20 yıldır bizim evlerimizin bulunduğu sokaklar asfaltlanmadı, gelip yetkililer kendileri görebilirler. Yağmur yağdığı zaman yağmur suyu sokak ortasında toplanıyor. Yazın tozdan cam kapı açamıyoruz. Bizler yetkililerden sokaklarımızın asfaltlanmasını ve kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz. Yetkililere bize ayrıcalık yapın demiyoruz. Yeni yapılan villalara birkaç sene içerisinde yollarına asfalt ve kaldırımlar yapılıyorsa bizlerde 20 yıldır burada yaşıyoruz bu hizmetleri bizlerin daha önce alması gerektiğini söylüyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  

BİZİM SOKAKLARIMIZA SADECE ÇAKIL SERİLDİ

2000 yılından beri aynı yerde oturduklarını söyleyen vatandaşlar sokaklarının bir türlü asfaltlanmadığını, sadece sokaklara çakıl serildiğini ifade etti. Vatandaşlar, “Bizler yıllardır burada oturuyoruz, sokaklarımıza sadece çakıl taşı serildi. Yağmur yağdığı zaman sokaklarda göletler oluşuyor. Sorunumuz saymakla bitmiyor ama bizim mahallemizde yeni yapılan villaların yolları kaldırımları yapılıyor. Daha villalar bitmeden yolları bitirildi” dediler.

VİLLALARA VAR BİZE YOK

Gazetemize konuşmayı sürdüren vatandaşlar; “Bu bölgede yapılan lüks villaların önü hemen asfaltlandı ama aynı mahallede bulunan bizim sokaklarımız asfaltlanmadı. Rumeli Mahallesi’nde bizim bulunduğumuz sokakların alt kısmında lüks villalar yapıldı. Onların villaları daha yapımı tamamlanmadan asfaltı atıldı, şu anda yolları kaldırımları yapılıyor ama bizlerin yıllardır sokakları asfaltlanmadı. Bizlerde sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz. Yollarımıza kaldırım istiyoruz. Kısacası yetkililerden herkese eşit hizmet yermelerini bekliyor ve istiyoruz” dediler.

İmdat Şahin