• 100'üncü Yıl Coşkusu Geç Saatlere Kadar Sürdü
Çorlu Güncel

100'üncü Yıl Coşkusu Geç Saatlere Kadar Sürdü

  • 20 Mayıs 2019
  • 1034 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi 19 Mayıs akşamı fener alayı düzenledi, vatandaşlar ellerinde fenerler dillerinde marşlarla Cumhuriyet Parkı’na yürüdü.

Çorlu’da düzenlenen etkinlikte Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalık buradan Cumhuriyet Parkına yürüdü. Çorlu Belediyesi’nin dağıttığı ışıklı balonlar ve meşalelere yürüyen Çorlulular marşlara da eşlik etti. Cumhuriyet Parkına gelen Çorlulu vatandaşlara Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir konuşma yaptı.

“100’ÜNCÜ YILINI KUTLUYORUZ”

Ahmet Sarıkurt konuşmasında; “Bugün; Türk milletine bağımsızlığı, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren kutlu zaferimiz Kurtuluş Savaşı’mızın kıvılcımlarının başladığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna inancı ve kararlılığı ile Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un şanlı 100. yılını kutluyoruz. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs, gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi.

“BİZLER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EVLATLARIYIZ”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar!" diyor Atatürk. Ne mutlu bize ki; bundan tam bir asır önce Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basan, büyük istiklâl mücadelesini başlatarak itilaf devletlerine karşı tarihin akışını değiştirme kararlılığını tüm dünyaya duyuran; azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal edenlere karşı durarak tarihte eşine az rastlanır bir destanı milletçe yazmaya başlamamıza öncülük eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlâtlarıyız biz!” dedi.

“TEMEL İLKE TÜRK ULUSUNUN ONURLU VE ŞEREFLİ OLARAK YAŞAMASIDIR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine konuşmasında hatırlatan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 15 Ekim 1927 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde 6 gün boyunca sunduğu büyük Nutuk’ ta kurtuluş mücadelesinin dayandığı en güçlü düşünce ve mantığı şöyle ifade ediyor, ‘’Temel ilke; Türk Ulusunun onurlu ve şerefli olarak yaşamasıdır. Bu ilke ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla sağlanabilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan daha yüksek bir muameleye layık olamaz. Yabancı bir devletin koruma ve kollayıcılığını kabul etmek, insanlıktan yoksunluğu, güçsüzlük ve uyuşukluğu kabul etmekten başka bir şey değildir. Gerçekten bu seviyesizliğe düşmemiş olanların, başlarına isteyerek bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Oysa, Türk’ ün onuru, gururu ve yeteneği çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. O halde, ya istiklal ya ölüm!” dedi.

İmdat Şahin