• “125 Öğrencimizin Sofrasına Tuz Biber Oluyoruz”
Çorlu Güncel

“125 Öğrencimizin Sofrasına Tuz Biber Oluyoruz”

  • 19 Mayıs 2019
  • 1152 Kez Okundu

Türk Eğitim Sen Çorlu Temsilciliği, Ramazan Ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 125 öğrenciye, 100 lira yüklü 125 adet alışveriş kartı dağıttı.

Çorlu’da 26 ayrı okuldaki 125 ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşan Türk Eğitim Sen Çorlu Temsilciliği alışveriş kartlarını öğrenci ailelerine ulaştırdı. Türk Eğitim Sen Çorlu üyelerinin yaptığı kampanya ihtiyaç sahibi öğrenci ailelerini mutlu etti. Ramazan Ayı kapsamında yapılan kampanyada Türk Eğitim Sen kartların dağıtımını tamamladı.

“AMACIMIZ GÖNÜLLERE CÖMERTLİK TOHUMU SERPMEK”

Kampanyayla ilgili Türk Eğitim Sen Çorlu İlçe Temsilcisi Fatihan Bektaş; “Yardım etme ibadetinin yapılması için gerekli olan tek şey;  gönül sermayesi cömertliktir. Cömertlik tohumunun atılmadığı gönül bahçelerinde, yardım meyvelerinin olgunlaşmasını beklemek boşadır. İnsanoğlu söyledikleri ile değil yaptıkları ile örnek olur. Yapmadığı şeyleri öğütleyen kişinin sözleri dünyanın en güzel, en özlü sözleri bile olsa bir işe yaramaz. Çorlu’da Türk Eğitim Sen’li öğretmenler olarak hem etrafımıza örnek olmak hem de öğrencilerimizin gönüllerine cömertlik tohumları serpebilmek için Ramazan ayında yardıma muhtaç 125 aileye 100 liralık hediye çeki vermek amacıyla bir kampanya düzenledik.  Tabi ki gönlümüzden geçen ülkemizde yoksulluğun ve muhtaçlığın tamamen ortadan kalkmasıdır. Fakat bunu yapmaya bizim gücümüz yetmez. Ancak bizler elimizden bir şey gelmiyor deyip geri çekilmek yerine ufak da olsa işin ucundan tutup yoksul sofralarına bir tas çorba, bir tutam tuz olalım istedik” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BULDUK”

Açıklamasını sürdüren Fatihan Bektaş, “Yardım edeceğimiz öğrencilerimizi ve aileleri de belirlerken, ince eleyip sık dokuduk tamamen ihtiyaç sahibi olanlara yöneldik. Ramazan ayında ramazan kolileri yerine her aileye gizlice ulaşması çok kolay olan insanların en az rencide olacağı bir şekilde büyük marketlerde geçerli olan kartlardan dağıtmayı uygun bulduk. Yardımların yerine ulaşmasında biz birer vesileyiz. Bu yüzden de yardımlarımızı okul temsilcilerimiz vasıtası ile okul idarelerine vererek mümkün olduğunca öğrencilerimizi rencide etmeden yardımları ulaştırmayı kendimize şiar edindik” dedi.

“KAMPANYAMIZA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“125 ailenin sofrasına tuz biber olacağız diye yola çıktığımız kampanyamız kapsamında 100 lira bakiye yüklü 125 adet kartın dağıtımını 26 okulda gerçekleştirdik” diyen Türk Eğitim Sen Çorlu İlçe Temsilcisi Fatihan Bektaş, “Bu kampanya dolayısıyla yardımlarını bize ileterek bu hayrın işlenmesine katkıda bulunan başta Türk Eğitim Sen Çorlu ailesi olmak üzere kampanyamıza katılım sağlayan tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve sosyal medyada duyarak kampanyaya katılım sağlayan yakın çevremize teşekkür ederiz” dedi.

İmdat Şahin