• Binanın Kaderi Ne Olacak ?
Çorlu Güncel

Binanın Kaderi Ne Olacak ?

  • 16 Mayıs 2019
  • 1176 Kez Okundu

Uzun yıllar öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ve dört senedir boş olan Zafer Mahallesi’ndeki Kız Öğrenci Yurdu’nun arka tarafında bulunan binanın durumunun ne olacağı belli değil.

Dört senedir boş olan binanın kapı pencereleri ve içindeki malzemeler ilgili kurum tarafından alınırken, bina kapısı penceresi olmadan uzun yıllardır atıl durumda bekliyor. Boş olan bina bazı kimsesizler tarafından ev olarak kullanılmış, binanın değişik odalarında ısınmak için ateş yakılmış durumda. Harabe haldeki binayı vatandaşlar kullanıma kazandırılması gerektiğini söyledi.

“BİNANIN ATIL DURUMDAN KURTARILMASI GEREKİYOR”

Atıl durumdaki bina içi içler acısı durumda, binanın içinde kimsesizler ateş yakmış ve birçok malzeme yerlerde dağınık bir halde duruyor. Vatandaşlar yazın burayı hoş olmayan durumlar için kullanılabileceğini ifade ederek; “Havalar ısındı bazı kendini bilmezler binayı ve bahçesini farklı amaçlar için kullanabilir. İçki içebilirler, uyuşturucu kullanabilirler, binanın hemen yanında kız öğrenci yurdu var. Bunun için binanın bir an önce atıl durumdan kurtarmak gerekiyor” dediler.

BİNANIN BAHÇESİ CENNETİ ANDIRIYOR

Binanın bahçesinin cenneti andırdığını ifade eden vatandaşlar; “Atıl durumdaki binanın bahçesinde onlarca ağaç var ve bahçe yemyeşil adeta cennet gibi. Bu binanın bir an önce atıl durumdan kurtarılması gerekiyor bu bahçede bu şekilde kalabilsin. Bizler vatandaşlar olarak biran önce binaya sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

“HEM BİNA İHTİYACI VAR, HEM BOŞ BİNA VAR”

Vatandaşlar devletin hem binaya ihtiyacı var hem de bu şekilde yıllardır boş duran binası var” diyerek sitemde bulundu. Konuşmayı sürdüren vatandaşlar, “Devlet kurumlarının birçoğunun binaya boş alanlara ihtiyacı var ama bir taraftan da bu şekilde boş binası var. Bunu bizler anlayamıyoruz, bazı kurumlar kiralık binalara çıkıyorlar devletin parası kiralara gidiyor. Burada ve birçok yerde de boş binalar atıl durumda kalıyor. Devlet kurumları aralarında anlaşma sağlayarak boş binaları tekrar kullanıma kazandırılması gerekiyor” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL OLMASINI İSTİYOR”

Bina ile ilgili gazetemize konuşan yetkililer; “Binanın daha önceden 50 yıllığına Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yurt olarak kullanılmak üzere tahsis edildi. Vakıfta burayı uzun yıllar öğrenci pansiyonu olarak kullandı. Daha sonra öğrencilerden talep gelmeyince, öğrenci yurdu olarak kullanılan bina kapatıldı. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü binayı okul olarak kullanmak için gerekli girişimlerde bulunmasına rağmen, Sosyal Yardımlaşma Vakfı genel merkezi bu duruma olumlu yaklaşmadı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı binanın yurt olarak kullanılması gerektiğini ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü binanın okul olarak kullanılması için yeniden gerekli girişimlerde bulundu. Eğer kabul edilirse bina okul olarak kullanılacak. Kabul edilmez ise binanın ne olacağı net değil” dediler. 

İmdat Şahin