• Sanayi Sitesi Yönetiminden Hurda Temizliği
Çorlu Güncel

Sanayi Sitesi Yönetiminden Hurda Temizliği

  • 14 Mayıs 2019
  • 1046 Kez Okundu

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi, gelişi güzel etrafa bırakılan hurda araç ve atıkları toplattırarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.

Çorlu Yeni Sanayi Sitesi içerisine gelişi güzel bırakılan hurda araçlar ve atıklar, görüntü kirliliği yaratıyor, atıklar da çevreye zarar veriyordu. Site yönetimi konu ile ilgili çalışma başlatarak sanayi sitesi içerisinde bulunan araçları numaralandırıp atık malzemelerin toplanması için girişimde bulundu. Yapılan toplantılar ve görüşmeler sonucunda araçlar ve atık maddeler toplanarak, görüntü kirliliğinin önüne geçildi.

 

“Çalışmalarımız devam Edecek”

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetiminden yapılan açıklamada “Sitemizin ortak yeşil alanı ve ana yollarda araç, gereç ve atık malzemelerin dolması çevre ve görüntü kirliliği yaratıyordu. Özellikle terk edilmiş araçların madde bağımlıları tarafından kullanıldığı, yol üzerinde bulunan araçların da ölümcül trafik kazalarına sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir. Özel güvenlik firmamızın raporlarında ve esnaflarımızın yoğun şikâyetleri sonrasında yönetim kurulumuzun aldığı karar, hukuk danışmanlarımızın görüşleri doğrultusunda anlaşma yaptığımız otopark firmasınca kaldırılmıştır. Toplanan bu araç ve atıklar ile ilgili süreç, Çorlu Kaymakamlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile de paylaşılmıştır. Araçları kaldırılan vatandaşlarımızın en kısa sürede anlaşma sağladığımız otopark şirketine başvurarak araçlarını almaları gerekmektedir. Daha güzel, temiz ve yaşanabilir bir sanayi sitesi tesis etmek adına çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Sanayi Esnafı Ve Vatandaş Memnun

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çimen konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yeşil alanlarımızda çevre düzenlemesi yapılması girişimlerimiz sonucunda hurda araçlar, gereçler ve atık malzemeler yönetim kurulumuz tarafından anlaştığımız firma ile kaldırıldı. Uygulamanın sonunda sitemizde daha fazla yaşanabilir alan yaratmak için çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız olacak. Görüntü kirliliğinin ortadan kalkması hem esnafımız hem de vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı” dedi.