• “Hükümetimiz Ergenede Önemli Yatırımlar Yaptı”
Çorlu Güncel

“Hükümetimiz Ergenede Önemli Yatırımlar Yaptı”

  • 14 Mayıs 2019
  • 924 Kez Okundu

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve yönetimi Ergene İlçesi’ndeki gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca bir buçuk saat süren basın açıklamasında önemli bilgiler verdi. Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ilçe binasında düzenledikleri basın açıklamasında, Ergene Nehri’nin ıslah edilmesi, Ergene Devlet Hastanesi, Ergene de yapılan devlet yatırımlarını ve Ergene Belediyesi’ndeki gelişmeleri aktırdı.

“ERGENE HALKIMIZ BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ”

Cem Karaca sözlerine herkesin Ramazan Ayının mübarek olmasını isteyerek başladı. Karaca, “Yerel seçimleri arkada bıraktık, Ergene halkımız bize burada muhalefet görevi verdi. Bizlerde bu süreçte belediyenin her yaptığı şeye kötü demeden ama yaşanan olumsuzlukların karşısına dikilerek önümüzdeki dönemde çalışmalarımız planlayacağız. Bu dediğim şekilde çalışmalarımıza devam ederek inşallah bir sonraki seçimlerde gönül belediyeciliğini Ergenemize kazandırmak istiyoruz” dedi.

ERGENE NEHRİ İÇİN SONA ÇOK YAKLAŞILDI

Konuşmasını sürdüren AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, Ergene Nehri’nin temizlenmesiyle ilgili bilgi verdi. Karaca, “Devletimiz yaklaşık iki üç yıldır Ergene Nehri’nin ıslahatı için derin deşarj projesiyle ilgili çalışmalar yürütüyor. Ergene Nehri’nin temizlenmesi dünyanın en büyük çevre projelerinden birtanesi. Bu proje kapsamında sadece atık suların temizlenmesi ve deşarj edilmesi değil arıtma tesislerinin oluşturulmasıyla başladı. Bu arıtma tesisleri aslında belediyelerin sorumluluğunda. Kanunen sorumluluk belediyelerindi ancak devletimiz çevre orman bakanlığımızla birlikte 160 milyon yatırımla bu arıtma tesislerin yapımını tamamladı. Bu tamamen devlet yatırımıdır. Derin deşarj projesi 66 kilometrelik kara boru hattı yapımı tamamlandı en son boru da geçtiğimiz haftalarda sayın TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un katılımıyla denize indirildi. İnşallah 2019 yılının sonuna doğru çalışmalar son bulacak ve Ergene Nehri Derin Deşarj projesi bitecek” dedi.

ERGENE DEVLET HASTANESİ’NİN TEMELİNİ ATACAĞIZ

“Ergene de yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin yapımının uzamasının bir tane sebebi var” diyen Cem Karaca; “Ergene Devlet Hastanesi’nin yapımının uzamasının tek bir sebebi vardır oda Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’dir. Bunun sebebi ilgili alanda belli bir alanda imar değişikliği yapılmasıydı. Rasim Yüksel, bu imar değişikliğini malumunuz yapmadı. Bizde imar değişikliği ile ilgili bakanlığımıza başvurduk. Bakanlığımız 15 gün önce ilgili değişikliği imzaladı. Askı süresi de bu günlerde bitti. Ardından Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamına alarak ilk kazma vurulacaktır. İnşallah 2019 yılı içerisinde hastanemizi yapmaya başlayacağız” dedi.

“KAYMAKAMLIK BİNAMIZ ŞU ANDA HİZMET VERİYOR”

Konuşmasını sürdüren AK Parti Ergene İlçe Başkanı Karaca; “Hükümetimiz Ergene ilçesindeki çalışmalarına devam edecek. Burada okul yapımı ve emniyet binamızın yapılması noktasında gerekli adımları atıyoruz, atacağız. Çalışmalarımız bu konuda da devam ediyor. Kaymakamlık binamızı yaptık ve şu anda faaliyete başladı. Bütün müdürlüklerin içinde olduğu çok güzel bir bina yapıldı. Ergene Belediyesi kendisinin oturacağı daha bir bina yapamadı. Bizler Ergene halkımız için gereken ne varsa yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

ERGENE HALKIMIZ YARANINA NE VARSA SAVUNACAĞIZ

Ergene Belediyesi’nin Velimeşe Koruluğunu satmak istediğini ifade eden Cem Karaca, “Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında maddeler içinde dikkatimizi çekti. Satışı yapılan yerlerin ada parseline baktığımız zaman Velimeşe Koruluğunu yazdıklarını gördük. Hemen itiraz ettik, sehven yapılmış denildi. Çünkü 15 dönümün üzerindeki yerler büyükşehir belediyesine ait, bunu bile bilemeyen bir yönetim maalesef iş başında. Teknik elemanlar ne işlerle uğraşıyor merak ediyoruz. Yani biz AK Parti Ergene teşkilatı olarak Ergene de 1 metre bile toprak satılmasını istemiyoruz ve karşısına dikileceğiz” dedi.

İmdat Şahin