• Cem Vakfı Söyleşi Düzenledi
Çorlu Güncel

Cem Vakfı Söyleşi Düzenledi

  • 14 Mayıs 2019
  • 942 Kez Okundu

Çorlu Cem Vakfı araştırmacı yazar Mustafa Cemil Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi düzenledi.

Cem Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Eğitim İş Sendikası ve Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe yöneticileri ve Çorlu Cem Vakfı Başkanı Muzaffer Birdal katıldı. Mustafa Cemil Kılıç Alevi İnancının tarihsel köklerini dinleyicilerle paylaştı. İslam tarihi konusunda araştırmalar yaptığını ifade eden Mustafa Cemil Kılıç etkinlik sonunda yazdığı kitapları da imzaladı.

LAİKLİK VURGUSU YAPTI

Araştırmacı yazar Mustafa Cemil Kılıç söyleşide yaptığı konuşmada laiklik vurgusu yaptı: “Türkiye Cumhuriyetin kurucu değerlerinden bir tanesi laikliktir. Laiklik devletin bütün insanlara eşit olarak baktığı bir değerdir. Bugün Türkiye’de yaşayan Aleviler, Sünniler, Hristiyanlar, Yahudiler ve başkaca inançlarda olan insanlar var. Laiklik bu insanları bir arada yaşamalarını sağlayan ana unsurdur. Devletin laik olması gerekiyor” dedi.

MUSTAFA CEMİL KILIÇ KİMDİR

Mustafa Cemil Kılıç 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Sinop nüfusuna kayıtlı. İlk öğrenimini Sinop ve İstanbul'da tamamladı. İstanbul'da Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başladı. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 2001 yılında; "Ümmet Sisteminden Ulus Devlete Geçişte Harf İnkılabının Kültürel Değişim Üzerine Etkileri" teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.2001- 2002 yıllarında askerlik görevini yaptı. 2006 yılında Eğitim İş Sendikası İstanbul örgütlenmesine katıldı. O yıldan bu yana Eğitim İş şube yönetim kurullarında yönetici olarak görev almaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği Fatih Şubesinin kurucuları arasında yer aldı. Derneğe üyeliği devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışında pek çok panel, konferans ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

İmdat Şahin