• “22 Dönüm Daha Ekleniyor”
Çorlu Güncel

“22 Dönüm Daha Ekleniyor”

  • 09 Mayıs 2019
  • 1834 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Millet Bahçesi ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Uylaş, “Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanla ilgili çalışmaların sürdüğünü, şu andaki 30 dönümlük alana 22 dönüm alan daha eklenme çalışmaları yapılıyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme taşıdığı “Milletin Değil Bağımlıların Bahçesi Oldu” haberimizden sonra Millet Bahçesi olarak yapılacak yerle ilgili AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş gazetemize konuştu. Sorularımızı yanıtlayan Yavuz Uylaş “Şu anda Millet Bahçesi olarak yapılacak yerin büyütülmesiyle ilgili yazışmalar devam ediyor. İki üç aylık bir süre zarfında biteceğini düşünüyorum. İki üç ay sonrada saha çalışmaları başlayacaktır” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ BÜYÜK BİR ALANA YAPILACAK”

Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanın büyüyeceğini ifade eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş; “Şu anda 5’nci Kolordu Komutanının evinin bulunduğu alanla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile tahsisin kaldırılması konusunda yazışmalar devam ediyor” dedi. Uylaş, “Geçen hafta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de gittim. Milli Emlak Müdürümüzle de ara ara görüşüyoruz. Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu 30 dönümlük alan ve diğer kısımda bulunan 22 dönümlük 5’inci Kolordu Komutanına ait bulunan evi de kapsayan alanda millet bahçesi yapılması planlanıyor.  Şu anda 5’inci Kolordu Komutanın evinin olduğu yerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili gerekli yazışmalar yapılıyor, tahsisin kaldırılmasıyla ilgili” dedi.

“İKİ ÜÇ AY SONRA SAHA ÇALIŞMASININ BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Millet Bahçesi için olursa hem 30 dönümlük olan Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alan ve 22 dönümlük 5’inci Kolordu Komutanının Evinin bulunduğu alan kisi beraber olsun diye bir talepte bulunduk ve bir ay önce orayı da gelip incelediler” diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş şöyle konuştu: “Yazışmalar devam ediyor, bu süreçte de TOKİ projelerini hazırlıyor Millet Bahçesi’nin büyüdüğü zaman nasıl bir proje yapılacak şu anda onun çalışmaları yapılıyor çalışmalar bittiği zaman saha çalışmalarına geçilecek. Şu anda proje aşamasında Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu 30 dönümlük yer zaten TOKİ’ye verilmiş durumda. Sürecin çok uzayacağını düşünmüyorum. İki üç aylık bir süre zarfında alanla ilgili çalışmaların başlayacağını düşünüyorum. Çünkü İstanbul’dan gelindi bakıldı. Kısmet olursa 5’inci Kolordu Komutanı’nın evini’de kapsayarak lojmanların olduğu yeri de içine alan büyük bir Millet Bahçesi yapılacak. Onlarla ilgili şu anda projeler devam ediyor.  Kısa süre sonrada bu projelerin saha çalışmaları yapılacaktır” dedi.  

Millet Bahçesi olarak belirlenen Eski Devlet Hastanesi’nde madde bağımlılarının rahatsızlık vermesiyle ilgilide AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.

İmdat Şahin