• “Tema Parkıyla İlgili Gerekeni Yapacağız”
Çorlu Güncel

“Tema Parkıyla İlgili Gerekeni Yapacağız”

  • 09 Mayıs 2019
  • 1132 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Çorlu’da gerçekleşti. Meclis toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Albayrak “Tema Parkı için gerekenleri yapacağız” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantı sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BENİM İÇİMDE YARADIR AÇIK SÖYLEYİM”

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Tema Parkını sorduğumuz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Tema Parkı benim içimde yaradır açık söyleyeyim. Özene, bezene çok güzel şeyler yaptık. Ben oradaki barbeküler kırılsın demedim. Ama şimdi arkadaşlarımız ile çalışma yapıyoruz. Bir güvenlik ekibi kuracağız. 7 eleman bulmamız lazım ama bu da bir maliyet ve çözeceğiz. Tema Parkıyla ilgili gerekeni yapacağız. Gölbaşı’da yeni su kuyusu açacağız ve suyu takviye yapacağız. Birkaç milyon liralık iyileştirme çalışmaları yapacağız hem Gölbaşı hem de Cumhuriyet Parkı’nda ”dedi.

“BAZI DAİRE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK”

Daira başkanlarının değişmesiyle ilgili sorulan bir soruya Kadir Albayrak bazı daire başkanlarının değişeceğini ifade etti. Albayrak, “Bugün seçimlerin bitmesinin üzerinden 38 gün geçti daha 1788 gün var. Şimdi öncelikle ilk yaptığım iş 2014’ün 31 Mart’ından 1 Nisan 2019’a kadar bütün yaptıklarımız hakkında daire başkanlarından birifing aldım. Birde benim seçim kitapçığıma göre gelecek dönemi planlıyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız devam edecek. Şimdi yeni bazı daire başkanlıklarımız değişecek. Bu çalışmalar 1 Temmuza kadar bitmiş olacak. Çorlu’dan da görevlere talip olursa görüşürüz, bir sonuca bağlarız” dedi.

“BİR AY İÇİNDE OTOGARIN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Çorlu ile ilgili yatırımlarda bürokratik işlerin bittiğini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasını sürdürdü: “Çorluya bu dönem daha fazla yatırım olacak çünkü Çorluya yapmayı arzu ettiğimiz bütün sistemlerin bürokratik yapıları bitti. Onlarla uğraşmayacağız artık. En geç bir ay içerisinde otogarın temelini atacağız. Başka düzenlemelerimiz var, Kapalı Spor Salonunu bitirmemiz lazım. 2019 da, 2020 de Çorlu için neler yapacağımızın planlarını hazırlayıp bunu basın mensuplarımızla da paylaşacağız” dedi.

MAHALLENİN SUYUNUN KESİLDİĞİ DÖNEMİ GERİDE BIRAKACAĞIZ

Çorlu’daki alt yapıyla ilgili sorduğumuz soruya ise Kadir Albayrak tüm mahallenin suyunun kesildiği dönem arkada kalacak” dedi. Albayrak, “Bu sene özellikle Çorlu’nun alt yapı çalışmalarıyla ilgili özellikle içme suyu hatları yenileme çalışmalara yapılacak. Bunu yapacağız mecburuz, Çorlu nüfus olarak çok büyük bir yer ufak bir kazıdan birçok yer etkileniyor. Her yaptığımız alt yapı da öyle vanalar koyuyoruz ki bir sıkıntı olduğu zaman üç veya dört tane aparmant etkilenecek bütün bir mahalle etkilenmeyecek. Bunu hazırlıyoruz, bunun çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

İmdat Şahin