• 23 Nisan Da Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi
Çorlu Güncel

23 Nisan Da Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

  • 23 Nisan 2019
  • 1117 Kez Okundu

Çorlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma programı düzenlendi. Programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5. Kolordu Komutanı, Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengini Hüseyin Erdoğan Atatürk Anıtına sundu. Milli Eğitim Müdürü'nün çelenginin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Vatan Partisi'de anıta çelenk sundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN NE KADAR BÜYÜK ZORLUKLARLA KURULDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş anıta çelenk bıraktıktan sonra bir açıklama yaptı. Ertaş, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve minnetle anıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutluyoruz. Biz bu ülkenin bu cumhuriyetin ne kadar büyük zorluklarla kurulduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de haklı gururumuzu bugün başımız dik, alnımız açık bir şekilde yaşıyoruz. Bugün şunu da görüyoruz Türkiye'nin iç huzuruna birlik ve beraberliğine yönelik saldırılar devam etmektedir. Bunun en açık örneği de genel başkanımız sayın Kemal Kılıçtaroğlu'na yapılan saldırıdır. Bu saldırıyı birkez daha kınıyoruz. Şunu söylemek isterim ki askere sıkılan kurşunla genel başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu'na yönelik terör eylemi arasında hiçbir fark yoktur.  Dünya görüşleri ne olursa olsun, hangi siyasi partinin mensubu olursa olsunlar burada amaç aynıdır. Doğrudan doğruya Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü hedef alınmıştır" dedi.

İmdat Şahin