• Çorluda 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Çorlu Güncel

Çorluda 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

  • 23 Nisan 2019
  • 999 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çorlu Belediyesi’nin düzenlendiği 10’uncu Uluslararası Çocuk Festivali coşkuyla geçti.

Çorluda dün sabah saatlerinde başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gün boyunca devam etti. Sabah Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, 10’uncu Uluslararası Çocuk Festivaliyle son buldu.

ÇORLU BELEDİYESİNİN ÖNÜNE KADAR YÜRÜNDÜ

10’uncu Uluslararası Çocuk Festivali kutlamaları kapsamında Çorlu Ortaokulu’nun önünde buluşan vatandaşlar buradan müzikler eşliğinde Çorlu Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta katıldı. Yürüyüşe çocuklarını getiren aileler müzikler eşliğinde 23 Nisan’ı gönüllerince kutladı.

FARKLI ÜLKELERİN KÜLTÜRLERİ KAYNAŞTI

Çorlu Belediyesi’nin davetlisi olarak yurtdışından gelen öğrenciler Çorlu Belediyesi’nin önüne kurulan sahnede halk oyunları ve müzik gösterileri yaptı. Çorlu Belediyesi’nin önünde gösterileri izleyen vatandaşlar yurt dışından gelen öğrencileri dikkatlice izledi. Gürcistan dan gelen müzik grubu ise meydanı dolduran vatandaşlara eğlendirdi. Çorlu Belediyesi halk oyunlarının da sahne aldığı festivalde öğrenciler farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

“ATATÜRK GELECEK NESİLLERE NE KADAR GÜVENDİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Festivalde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Sarıkurt, “Bugün Türk Milleti’nin iradesini temsil eden, Türk Halkının egemenliğini ilan ettiği bir dönüm noktasıdır. TBMM Milli Egemenliğimizin en büyük simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklara ve yeni nesillere hediye etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklara hediye ederek gelecek nesillere ne kadar güvendiğini göstermiştir. Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatacağız. Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içinde bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerine kuruyoruz. Ülkemiz sizlerle daha gelişmiş ve büyümüş olacaktır. Bütün milletimizin, özellikle sevgi dolu yürekleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

İmdat Şahin