• Bilim Şenliğine Hazırlanıyorlar
Çorlu Güncel

Bilim Şenliğine Hazırlanıyorlar

  • 23 Nisan 2019
  • 957 Kez Okundu

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi 25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak Bilim Şenliği’ne hazırlanıyor.

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nuh Kemal Aydoğan bilim şenliğiyle ilgili gazetemize bilgi verdi: “Bilim Fuarının bu sene dördüncüsü düzenlenecek. Daha önce 2013-2014 ve 2016 yıllarında gerçekleştirdiğimiz bilim şenliğini şimdide 2019 yılında tekrar yapıyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ GENELİNDEN 36 OKUL ARASINDAN DESTEKLENMEYE DEĞER BULUNDUK”

Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Nuh Kemal Aydoğan herkesi bilim fuarına beklediklerini ifade etti. Aydoğan, “Tekirdağ genelinden 36 okul arasından desteklenmeye değer bulunduk. Fuarımız 25 Nisan tarihinde saat: 13.30 da başlayacak. Fuarımızda 24 tane proje sergileniyor, projelerimiz araştırma, inceleme ve tasarım üzerine olacak. Hem meslek dallarından hem de bilim alanlarından fizik, kimya, biyoloji, matematik dallarından öğrencilerin yaptıkları icatlar sergilenecek. Bunların yanından metal, mobilya ve makine bölümlerinden de yapılan projeler sergilenecek. Herkesi bu bilim şenliğine bekliyoruz” dedi.

 

“İKİ GÜN YAPAN TEK OKULUZ”

Bilim fuarının iki gün devam ettiğini ve Çorluda iki gün devam eden tek fuar olduğunu ifade eden Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nuh Kemal Aydoğan; “Daha önce yaptığımız bilim şenliğini kaymakamlarımız çok beğendiler. Bir gün yapıyorduk, şimdi iki güne çıkardık. İki gün yapan tek okuluz. Bilim fuarımız iki gün devam edecek. Birinci gün protokol ikinci gün ise halkımıza diğer öğrencilere açık olacak bir fuar olacak. Projeleri danışman öğretmenlerin eşliğinde öğrenciler yapıyor. Stantlarını hazırlıyorlar, proje kartonlarında projelerini sergiliyorlar” dedi.

İmdat Şahin