• Siyer-İ Nebi Yarışması Tamamlandı
Çorlu Güncel

Siyer-İ Nebi Yarışması Tamamlandı

  • 22 Nisan 2019
  • 1143 Kez Okundu

Anadolu Gençlik Derneği tarafından tüm Türkiye’de gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması Çorlu Ortaokulunda yapıldı.

Yarışmaya 1500 civarında ortaokul öğrencisi katılırken Saadet Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı olan Murat Vakitçi’de destek verdi. Daha önceden dağıtılan Hz. Muhammed’in hayatı ile ilgili kitaptan sorular yöneltilen öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

YARIŞMAYA 1500 ‘E YAKIN ÖĞRENCİ KATILDI

Anadolu Gençlik Derneği Yarışma Komisyon Başkanı Resul Güdek şöyle konuştu:   “Bu yarışmayı Çorlu’da beşinci kez gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmaya bin 500’e yakın öğrencimiz katıldı. Yaklaşık 2 aylık süren bir çalışmaydı. Amacımız gençleri Peygamber efendimizin hayatını örnek almaları için yaptığımız çalışma. Gençlerin kalbine ve aklına tohum ekmek istiyoruz. Biz bin yıl sonrasını düşünüyorsak bu da genç nesillerden geçiyor. Derece giren öğrencilerimize Türkiye genelinde para ödülü var. Çorlu’da ilk 10’da yer alan erkek ve kız öğrencileri de sinema ve piknik ödülümüz var” dedi.

BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

Sınav alanını Murat Vakitçi de ziyaret etti. Sınıfları gezen Murat Vakitçi sınava katılan öğrencilere başarılar diledi. Velilerle sohbet eden Vakitçi : “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan bir tohum at, on yıl sonrasını düşünüyorsan fidan dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Neslimize dair çalışmalar yapan Anadolu Gençlik Derneğimizi (AGD) ve sınava katılan gençlerimizi tebrik ederim. 1500 gencimizin ve ailelerinin sınav coşkusu bizi de heyecanlandırıyor. İki cihan güneşi Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) Efendimizin izinde, O'nun hayatını kendine örnek edinecek bir nesil için öncü adımlar atan Anadolu Gençlik Derneğimizin hizmetlerine destek vermek gerekiyor. Çırpınışı, Çorlumuzun geleceği için olanlara selam olsun.Emeği geçenleri tebrik eder, sınava giren kardeşlerimize muvaffakiyetler dilerim.  Unutmayın,  bu yarışmanın kaybedeni yok.Çorlumuzda bin 500 kazananımız var” dedi.

İmdat Şahin