• Vatandaşlar Park Olmasını İstiyor
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Park Olmasını İstiyor

  • 20 Nisan 2019
  • 1109 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi’nde bulunan Eski Askeri Lojmanların bulunduğu alan aylardır boş duruyor. Vatandaşlar onlarca dönümlük alanın park yapılmasını istiyor.

Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Mevkii’nde bulunan Eski Askeri Lojmanlar iki yıl önce askeri personel tarafından boşaltılmış, boşaltılan binalar uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelmişti. Bunun üzerine binalar 2018 Haziran ayında yıkımı gerçekleşti. Yıkımı gerçekleşen Eski Askeri Lojmanların molozları kaldırıldı. O günden beri onlarca dönümlük yerin akıbeti belli değil.

 

NEFES ALACAĞIMIZ YER YOK

Eski Askeri Lojmanlarının bulunduğu Nusratiye Mahallesinde nefes alacakları bir yerin olmadığını ifade eden vatandaşlar: “Nusratiye Mahallesi ve Kemalettin Mahallesi’nde güzel bir parkımız yok. Eski Askeri Lojmanları’nın olduğu bölge park olması için çok uygun bir yer. Ağaçlarıyla, yeşiliyle çok güzel bir alan, bizler buranın park olmasını istiyoruz. Bu bölgede yaşayan herkese hitap eden bir park olur. Yaz mevsiminde evlerinde bunalan vatandaşlar burada nefes alabilir” dedi.

 

GİRİŞİ OTOPARK OLMUŞ

Eski Askeri Lojmanlarının bulunduğu alanın girişi araçların otoparkı durumuna gelmiş. Önceden tellerle etrafı çevrili olan alanda teller kaldırılmış. Teller kaldırılınca araçlar alanı otoparka çevirmiş. Vatandaşlar yerin bir an önce park olarak değerlendirilerek dağınık görüntülerin ortadan kalkmasını isteyerek: “Gördüğünüz gibi alan otopark olmuş, dağınık bir görüntü var, bir an önce yetkililer burasıyla ilgili gerekli girişimlerde bulunmalı ve burayı halka park olarak kazandırmalıdır” dedi.

İmdat Şahin