• Hanımeli Günlerine Yoğun İlgi
Çorlu Güncel

Hanımeli Günlerine Yoğun İlgi

  • 19 Nisan 2019
  • 1033 Kez Okundu

Çorlu Cumhuriyet Meydanına Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kurulan kermese ilgi yoğun oldu.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri el emeği göz nuru yaptıkları ürünleri Cumhuriyet Meydanı’nda satışlarını yaptı. Yemek ürünlerinden, el işine kadar birçok ürünün sergilendiği kermese vatandaşların da ilgisi yoğundu. 3 gün açık olan kermes Pazar günü son bulacak.

KADINLARIN EV EKONOMİLERİNE KATKI SUNULUYOR

Kermesle ilgili Çorlu Kent Konseyi Sekreteri Aygün Recep Ömürveren “Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kurulan kermesimiz 19-20-21 Nisan tarihleri arasında devam edecek. Pazar günü son bulacak. El emeği ürünleri giyim tasarım üzerine ve gıda üzerine açılan bir kermes. Kent Konseyi üyelerinin Hanımeli Günleri kapsamında yaptığı bir çalışma. Kadınlarımızın ev ekonomilerini desteklemek amacıyla hanımeli günleri kapsamında kermesler yapılıyor. Amacımız kadınlarımızın ev ekonomilerine bir nebze olsun katkı sunmak. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika hanım’ın çok büyük katkısı var. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’un büyük katkıları var” dedi.

ÜÇ BOYUNTU ATATÜRK PORTRESİNE BÜYÜK İLGİ

Çorlu Belediyesi önünde kurulan kermese el emeği ürünleriyle katılan Sadet Şen gazetemize konuştu: “Üç boyutlu Atatürk portresini yapmayı Halk Eğitim Merkezi’nden öğrendim. Hocalarımdan Rahime Hanımdan, Yüksel Hanımdan öğrendim onlara da çok teşekkür ediyorum. Zevkle yapıyorum, çok keyif alıyorum. Bu portreyi çocuklarımın ofislerine yaptım. Şu ana kadar 5 tane yaptım, yine yapmaya devam edeceğim” dedi.

İmdat Şahin