• Kızılay Ramazan Ayı Hazırlıklarına Başladı
Çorlu Güncel

Kızılay Ramazan Ayı Hazırlıklarına Başladı

  • 11 Nisan 2019
  • 952 Kez Okundu

Şubat ayında yapılan genel kurulla görevine başlayan Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz Ramazan Ayı hazırlıklarını gazetemize değerlendirdi.

6 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapacaklarını söyleyen Alican Yılmaz Orion ve Trend Arena’ya yardım stantları açacaklarını ifade etti.

 

Genel Kuruldan Sonra Çalışmalarımıza Başladık

 

Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz genel kuruldan sonra hemen çalışmalara başladıklarını ifade ederek: “Bilindiği üzere 24 Şubat tarihinde kongremizi gerçekleştirdik. Seçimler bittikten sonra biz çalışmalarımıza başladık. İhtiyaç sahibi çok insan var, bizlere başvurdukları zaman bütün imkanlarımızla onların yanında yardımcısı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi insanları araştırıyoruz araştırma sonucunda ihtiyacı varsa evlerine ziyaret yaparak gerekli desteği sunuyoruz” dedi.

 

“Ramazan Ayı Boyunca İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacağız”

 

“Ramazan Ayının yaklaştığını ifade eden Alican Yılmaz, “Ramazan Ayı’nda hem Trend Arenada hem de Orion Alışveriş Merkezi’nde stant kuracağız” dedi. Yılmaz, “Standlarımız Ramazan Ayı’na 10 gün kala başlayıp Ramazan Ayı’nın bitmesine 10 gün kala kaldırılacak. Stantta hem para toplayacağız, hem yardım kolisi erzak toplayacağız. Bu topladığımız yardımları da Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bunun haricinde Ramazan Ayı’nda giysi yardımı yapmayı düşünüyoruz. Bu giysi yardımını da bayrama yakın yapıp ihtiyaç sahiplerini özellikle de çocukları sevindirmek istiyoruz” dedi.

 

Kızılay Olarak Her Yıl Binlerce Vatandaşa Ulaşıyoruz

 

Her yıl Çorlu Kızılay olarak binlerce vatandaşa ulaştıklarını ifade eden Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz; “Geçen sene 2 bin 300 civarı sadece erzak kolisi dağıtıldı, onun dışında elbise yardımı ve diğer yardımlarda yapılıyor. Çorlu Kızılay olarak Çorlu’da her sene binlerce ihtiyaç sahibi insana ulaşıyoruz. Onların yanında oluyoruz. Çorlu Kızılay’a günde 30-40 kişi geliyor tabi bunlar değerlendiriliyor. Bizzat evlerine gidilerek kontrol ediliyor, bunu belirlerken de belki hepsi ihtiyaç sahibi ama biz en altından başlıyoruz. En ihtiyacı olan insanlara öncelik vermeye çalışıyoruz” dedi.  

 

İmdat Şahin